.
News Image

Een tuin voor bijen en vlinders

Help bijen en vlinders met een diervriendelijke tuin, terras of balkon.


Het gaat niet goed met de bijen en vlinders, het zijn bedreigde diersoorten geworden. Maar we kunnen er iets aan doen! En het is makkelijker dan je denkt. Een tuin voor bijen en vlinders laat zien hoe je van je eigen tuin een fijne leefomgeving voor insecten kunt maken. Het boek van ecoloog Albert Vliegenthart verschijnt vandaag.



In de afgelopen 25 jaar is de hoeveelheid aan insecten met 76% achteruitgegaan, zo bleek uit Duits onderzoek in 2017. Dit is niet te wijten aan één oorzaak, maar is een combinatie van vele processen. Zo is ons landschap in de loop der jaren steeds meer versnipperd, is de natuurkwaliteit in de natuurgebieden achteruitgegaan en is de hoeveelheid stikstof in onze lucht nog altijd veel te hoog. In Een tuin voor bijen en vlinders laat ecoloog Albert Vliegenthart zien hoe je eenvoudig een steentje bij kan dragen aan het herstel van de leefgebieden van insecten.



Een boek met informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en eenvoudige maatregelen om vlinders, bijen en andere insecten naar je tuin, patio of balkon te lokken. Wat voor tuin je ook hebt, iedereen kan bijen en vlinders een thuis geven.