.
Eddy Demarez
zaterdag 7 augustus 2021

Eddy Demarez biedt excuses aan aan Belgian Cats na ongepaste uitspraken

VRT onder vuur na uitspraken over geaardheid Belgian Cats.

Bij uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Olympische medaillewinnaars, vanmiddag via het FacebookLive-kanaal van Sporza, heeft sportjournalist Eddy Demarez zich ongepast uitgelaten over de Belgian Cats. Het videokanaal bleef open staan en ook al was Eddy buiten beeld, toch was de ongepaste commentaar duidelijk te horen. Demarez had het bijvoorbeeld over de geaardheid van de speelsters van de nationale ploeg. Volgens Demarez zou er slechts één speelster van de Belgian Cats hetero zijn.

Sporza en de VRT nemen afstand van deze gang van zaken en de gedane uitspraken. Eddy Demarez zelf heeft ondertussen zijn excuses aangeboden aan de Belgian Cats. Die hadden zich hun thuiskomst anders voorgesteld.

Sportjournalist Eddy Demarez: “In de euforie na de huldiging van de teruggekeerde medaillewinnaars heb ik in een privégesprek weg van de studio uitspraken gedaan waarmee ik zwaar over de schreef ben gegaan. Ik heb nooit de bedoeling gehad iemand te schofferen op basis van geslacht of geaardheid. Het is dubbel jammer dat deze uitspraken een smet vormen op de Spelen die voor Team Belgium en Sporza zeer succesvol waren. Ik wil me dan ook oprecht excuseren bij de Belgian Cats en hun team en ook bij iedereen die zich hierdoor beledigd, aangesproken of tekortgedaan voelt. Ik heb aan de Belgian Cats gevraagd om hen persoonlijk mijn excuses te kunnen overmaken. Ik trek hieruit de nodige lessen en zorg ervoor dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.”

De VRT-directie tilt zwaar aan deze uitschuiver. Dit gaat volledig in tegen het positieve beleid dat de VRT wil voeren. De VRT gaat in gesprek met Eddy en in die tussentijd zal hij geen programma’s meer van commentaar voorzien. Zulke uitspraken kunnen niet getolereerd worden.

Bio van Eddy Demarez

Meer Over:

Eddy Demarez