.
Frank Raes
dinsdag 4 oktober 2022

​​​​​​​Frank Raes: “Die vergelijking gaat mank”

Hij wordt vergeleken met Bart De Pauw

Het voorval met Eddy Demarez en de Belgian Cats lijkt stilletjes aan bij veel mensen vergeten te zijn. Eddy heeft een gepaste straf gekregen en heeft gelukkig ondertussen de draad weer volledig opgenomen.

Ook Frans Raes vindt het goed hoe de situatie is aangepakt door de VRT. “Wat Eddy toen heeft gezegd kun je niet anders dan verwerpelijk noemen, holle stoerdoenerij. Maar de VRT heeft dat goed aangepakt.”

Maar dat de advocaat van Bart De Pauw Eddy aangrijpt als voorbeeld, dat vind Frank niet kunnen. “Hij zei: ‘hem hebben ze anders behandeld!’ Maar die vergelijking gaat totaal mank. Ook al omdat er bij De Pauw amper sprake is van schuldinzicht, terwijl Eddy’s frank wel degelijk gevallen is”; zegt hij.

Zo’n verhaal als dat Van Eddy en de situatie van Bart De Pauw heeft Frank behoorlijk geraakt. “Vooral dat de Sporza-redactie opeens werd afgeschilderd als een bende psychopathische macho’s.

Frank blijft de VRT volop verdedigen, en dat is volgens Frank niet meer dan normaal. “Ik heb daar, als ik goed kan tellen, 42 jaar gewerkt, het heette toen zelfs nog de BRT. Ik denk niet dat veel mensen er langer zijn geweest. Telkens als de VRT in een kwaad daglicht wordt gesteld, gaan mijn stekels omhoog. Ik kan de beeldvorming niet aanvaarden dat daar alleen luierikken, geldwolven en seksisten werken.”

Bio van Frank Raes, Eddy Demarez en Bart De Pauw