.
Joris Hessels en Dominique Van Malder
donderdag 16 september 2021

Dominique Van Malder: "het overlijden van mijn moeder weegt zwaar"

Dominique Van Malder beleefde moeilijke periode...

Het gaat voor de wind voor Dominique Van Malder. Afgelopen jaar was hij te zien in ‘De Bachelorette’ en ‘Albatros’, en momenteel is hij te zien in ‘Viervoeters’, en programma dat hij presenteert met boezemvriend Joris Hessels. Voor Dominique, die toch meer een hondenmens is, dan een kattenmens, is dit programma een prachtige kans die hij met beide handen heeft gegrepen. Dominique kan er zijn liefde voor dieren en presenteren combineren.

Maar het afgelopen jaar was niet altijd rozengeur en maneschijn bij Van Malder. In februari moest hij afscheid nemen van zijn moeder, en dat hakte er stevig op in bij Dominique. “Ze is op haar 64ste gestorven. Dat is veel te jong. Het blijft moeilijk om dat te aanvaarden. De dag van de begrafenis ben ik opgestaan met een blok in mijn maag, zo erg drukte haar overlijden op mij”, vertelt Joris over de dood van zijn moeder in Story.

Het rouwproces is nog steeds in volle gang en het vraagt heel wat tijd om het verlies te verwerken. “Het blijft moeilijk om manieren te vinden om met het gemis om te gaan. Zeker omdat het afscheid, in volle coronacrisis, er eentje was zonder lijfelijk contact. Dat was vreselijk. Ik wil niemand met de vinger wijzen, maar op zo’n manier afscheid moeten nemen is eigenlijk crimineel.”

Bio van Dominique Van Malder