.
Special Forces 2023
woensdag 19 april 2023

Deze bv's strijden tegen hun eigen limieten in Special Forces: Wie Durft Wint 

Wie is het zwakst, wie het sterkst?

Francesco Planckaert, Steven Laureys, Nick Bril, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier, Laura Tesoro, Francisco Schuster, Georges-Louis Bouchez en Ann en Koen Wauters: zij zijn de 11 bekende rekruten die zich voor het gloednieuwe VTM-programma Special Forces: Wie Durft Wint, aan de zwaarste training ter wereld wagen: die van de Special Forces. Gerekruteerd uit de medische en culinaire wereld en die van showbizz, politiek en sport, hebben de 11 rekruten maar weinig gemeenschappelijk, behalve de schrik voor wat komen gaat. Hoe ze de grensverleggende uitdaging verteren, kan de kijker vanaf maandag 1 mei om 20u35 zien bij VTM.

Wanneer de 11 bekende gezichten in de uitgestrekte woestijn ten zuiden van het Marokkaanse Atlasgebergte plat op hun buik moeten, start voor hen de zwaarste training ooit. Vier ex-Special Forces operators halen de rekruten uit hun dagelijks comfortabel leventje en confronteren hen met meedogenloze fysieke en psychologische tests. Ze worden gestript van privacy en status, want naam en faam zijn obstakels binnen de opleiding. In Marokko ruilen de bekende gezichten hun naam letterlijk in voor een nummer en vallen alle maskers af. Vanaf nu strijden ze tegen hun eigen limieten.

Slaapgebrek, honger en fysieke uitputting leiden elke rekruut regelrecht naar een breekpunt. Wie van hen geeft dan op, of vindt de mentale veerkracht om toch verder te gaan? Wie van hen vertraagt het team? Welke rekruten zijn uit het juiste hout gesneden en overstijgen zichzelf? Eén ding is zeker: er zijn geen verliezers, alleen maar winnaars. Want wie zich kandidaat stelt voor een Special Forces-opleiding weet dat hij gaat afzien, maar weet ook dat hij als een ander mens terugkeert…

Vanaf maandag 1 mei om 20u35 bij VTM