.
Special Forces, Dirk Van Tichelt
vrijdag 9 juni 2023

Dirk Van Tichelt: “Daar doe ik het voor”

Hij is geen topsporter meer

Zo’n deelname aan ‘Special Forces’ het schept toch een band tussen alle deelnemende kandidaten. De groep heeft zelfs een Whatsapp-groepje opgericht en een week na de opnames werd er al afgesproken bij Koen Wauters thuis.

“Maar Bouchez was er niet bij. Het paste niet in zijn agenda, veronderstel ik. Door Koen ben ik onlangs naar het Sportpaleis geweest, Clouseau trad op tijdens ‘Back to the 80’s, 90’s en nillies.’ Daar zou ik vroeger nooit naartoe zijn gegaan, maar zijn zoon Nono overtuigde me. Ik denk dat er banden voor het leven zijn gesmeed doordat we samen zoveel hebben doorstaan.”

Maar nu verdient Dirk terug de kost als coach van jong judo-talent. Een job waar hij veel voldoening uit haalt.

“Ik amuseer me goed. Sommige schuiven door naar de seniors, en ik zie ze nu medailles halen. Dat maakt me zo blij. Als ik ieder jaar zo kan werken met een toffe groep die daarna doorgroeit… daar doe ik het voor.”

En wie weet, gaat Dirk daarna gewoon de politiek in zoals zijn voorganger Jean-Marie Dedecker. “Als ik veel geld wil verdienen, zal het alleszins als politieker zijn”, lacht hij in Dag Allemaal. “Maar voor alle duidelijkheid, da’s niets voor mij. Al kan ik me wel eens kwaad maken in het gebrek aan financiële middelen voor m’n supporters.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: