.
Special Forces 2024
woensdag 3 april 2024

Deze 11 Bekende Vlamingen zoeken hun limieten op in Special Forces

Binnenkort opnieuw op VTM!

Naam, faam en status worden weggevaagd. Bij de Special Forces tellen enkel de missie en het resultaat. Dat ondervinden Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt wanneer ze in het nieuwe seizoen van Special Forces in de schaduw van de elitegroep stappen. De 11 rekruten laten alles achter - hun comfort, hun bekendheid, hun privileges - voor de zwaarste militaire opleiding die er bestaat. Een week lang zullen ze in de wildernis van Zuid-Afrika vechten tegen de demonen van twijfel, pijn en uitputting. Wie beschikt over het juiste fysieke en mentale profiel om het eind van de opleiding te halen? Het wordt geen strijd tegen elkaar maar tegen zichzelf.

Onder leiding van vertrouwde gezichten en ex-Special Forces operatoren Blom, Kevin en Greg en nieuw gezicht Bram, ondergaan Davina, Saïd, Loïc, Ine, Ismaïl, Jan, Gers, Lynn, Nora, Olivier en Geert een week lang de loodzware fysieke en psychologische training van de Special Forces. Constante druk, geen zekerheid en geen houvast. “Voor deze training kan je niet klaar zijn. Je kan alleen maar je best doen en er het beste van maken. Maar er klaar voor zijn? Nooit”, vertelt chef Blom. “De carrières van de elf rekruten zijn tijdens onze opleiding van weinig waarde. Ze gaan niet bejubeld worden, ze krijgen geen cadeaus en we gaan geen medelijden hebben. Tijdens de opleiding krijgt iedereen een nummer zodat iedereen gelijk aan de training kan starten”, vertelt chef Bram.

Voor dit nieuwe seizoen verplaatst het strijdtoneel zich naar de bush van Zuid-Afrika, net boven Kaapstad. Hier zullen de 11 rekruten zich meten met de ruige natuur en hun eigen innerlijke strijd. Gerekruteerd uit uiteenlopende sectoren hebben deze 11 individuen weinig gemeen, behalve de gezamenlijke angst voor wat komen gaat. Hoe ze deze grensverleggende uitdaging doorstaan, is vanaf maandag 22 april te zien bij VTM en vanaf 15 april in weekpreview bij Streamz. Wie houdt stand, zelfs wanneer elke vezel in het lichaam schreeuwt om te stoppen?

Deze 11 Bekende Vlamingen zoeken hun limieten op:
Rekruut 1 aka presentatrice en actrice Nora Gharib
Rekruut 2 aka televisiekok Loïc Van Impe
Rekruut 3 aka ex-Rode Duivel en Anderlecht-icoon Olivier Deschacht
Rekruut 4 aka advocaat Davina Simons
Rekruut 5 aka muzikant en rapper Gers Pardoel
Rekruut 6 aka actrice Lynn Van den Broeck
Rekruut 7 aka ex-wielrenner en analist Jan Bakelants
Rekruut 8 aka ex-wielrenster en analist Ine Beyen
Rekruut 9 aka intensivist Geert Meyfroidt
Rekruut 10 aka acteur Saïd Boumazoughe
Rekruut 11 aka ex-profbokser Ismaïl Abdoul
Nieuw seizoen vanaf maandag 22 april om 20u40 bij VTM en vanaf 15 april bij Streamz