.
Saïd Bourmazoughe
woensdag 19 juni 2024

Saïd Boumazoughe: “Zolang we maar moeite doen om te luisteren” 

We moeten elkaar leren begrijpen 

De verkiezingen zitten erop en Vlaanderen heeft zijn stem uitgebracht. Migratie was naar aanloop van de verkiezingen een belangrijk thema en dat is ook een thema die acteur Saïd Boumazoughe nauw aan het hart ligt.

Toch kan Saïd niet zeggen dat hij de Vlamingen onverdraagzaam vindt. Hij durft zelfs te zeggen dat je als allochtoon hier wel iets kan bereiken.

“Zolang we maar moeite doen om naar elkaar te luisteren, om te proberen elkaar te begrijpen. Dat zag je ook in 'Special Forces', die groep is 'n weerspiegeling van de maatschappij. We kenden elkaar niet, maar er was toch een cohesie. Er ontstonden mooie dingen. Ik ken veel Vlamingen, ik ben geboren en getogen als Vlaming, mijn kinderen zijn dat ook, en ik ga hier sterven”, zegt Saïd in Dag Allemaal.

Voor de vorige generatie lag dat natuurlijk helemaal anders en de acteur moet inderdaad toegeven dat zijn ouders het iets moeilijker hadden dan hij.

“Ook al ken je de taal, als je meegaat in het wantrouwen, lukt het ook niet. Dan gaan we nooit samen iets bereiken. We hebben elkaar nodig, dat moeten de politici begrijpen. Ik doe niet snel mee aan tv-programma's, maar 'Special Forces' kon ik niet laten liggen, ik vond dat ik zo iets kon doen voor de beeldvorming.”

Bio van Saïd Boumazoughe