.
News Image

De Wijkagenten beleeft geslaagde première

Première De Wijkagenten lokt veel bekend volk waaronder ook de cast van De Buurtpolitie...


Vrijdag bracht de première van de theaterkomedie Het leven zoals het is: De Wijkagenten heel wat bekend volk op de been in het Fakkelteater te Antwerpen. De populaire tv-reeks Het leven zoals het is: De Buurtpolitie was de inspiratiebron voor de makers van o.a. de bekende komedies Komen (vr)Eten en Boer zocht vrouw. Bijna de voltallige hoofdcast van de vtm-serie ‘De Buurtpolitie’ kwam alvast een kijkje nemen hoe acteurs Peter Van De Velde, Luc Caals, Jo Hens, Peter Bulckaen en Kadèr Gurbuz het er vanaf brachten op de theaterplanken.



Scenarist Brik van Dyck (van o.a. Tegen De Sterren Op, Lang Leve, Geubels en de Belgen, ...) en regisseur James Cooke maakten een heerlijke komedie waarin de fictie en realiteit van reality-tv heerlijk op de korrel worden genomen. De wijkagenten uit de populaire tv-serie Het leven zoals het is... trekken naar het theater voor een stuk over hun politiekorps. De autoritaire regisseur (Peter Bulckaen) die geen kans onbenut laat om zijn knoeiers te schofferen legt de lat bijzonder hoog voor zijn amateur-toneelspelers. Ontpoppen helden van de straat Peter Van De Velde, Luc Caals, Jo Hens en Kadèr Gurbuz zich toch nog tot rasechte theateracteurs of wordt dit stuk hun ondergang?



Het leven zoals het is...De Wijkagenten van Brik van Dyck in een regie van James Cooke, is een productie van Uitgezonderd. Theater!



Voorstellingen vanaf 7 januari in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen..



Info en tickets: www.dewijkagenten.be of 070 246 036