.
Artist Image

Bio Luc Caals

Echte naam: Luc Caals
Geboortedatum: 11 augustus 1952
Sterrenbeeld: Leeuw

Luc Caals woog bij zijn geboorte 4 kilo 800 gram, en legde dus op dat moment al veel gewicht in de schaal. Gewicht dat in het begin van zijn leven voor veel pesterijen zou zorgen, maar later heel goed van pas kwam voor zijn komische acts. Zijn beweeglijke onderkin is zelfs een beetje zijn handelsmerk geworden.

Vanaf 1969 stond hij op de planken met “The new born”. Hij zong, speelde bas en voelde dat zijn toekomst hoe dan ook op het podium zou liggen. Na een verscheidenheid aan muzikale activiteiten stond hij in 1989 voor de eerste keer in de revue van Het Witte Paard te Blankenberge. Een droom werd werkelijkheid ! Hij zou er 12 seizoenen blijven.

Als acteur speelde hij in 16 produkties van het Echt Antwaarps teater ! Luc speelde ook gastrollen in : Lili en Marleen, den Bompa en Bompa Lawijt In “Drie mannen in teater”, de minisoap op ATV, speelde hij 40 weken de rol van Franske. In de komische reeks “Onze pa heeft een lief” op VTM speelde hij Fernand de slager. Allemaal typetjes en rollen zo uit het dagelijkse leven gegrepen. Nadien werkte hij samen met Dirk Van Vooren, Studio 100, Jan Van Dycke
Hij bracht “A tribute To André”, startte de Caals Comedy Club en zong nummers van de Strangers die hem naadloos tot bij De Grungblavers bracht.