.
News Image

EWT Theater stelt in ludieke sfeer seizoen '16 -'17 voor

EWT Theater stelt op markante manier nieuwe theaterseizoen voor.


Maandagmiddag had in het bijzonder sfeervolle kader van de Mask'ara' in Borsbeek de castvoorstelling van de extravagante theaterkomedie 'La Cage aux Folles' plaats door regisseur Jeroen Maes. Daarna presenteerde Frank De Kaey, directeur van het EWT te Deurne, het volledige nieuwe theaterseizoen van het EWT Theater aan de pers in het gezelschap van 30 acteurs en theatermakers die meewerken aan de op stapel staande theaterstukken. De cast- en seizoen voorstelling die plaats had in een in de sfeer van de Parijse ‘Folies Bergères’ omgetoverde Mask’ara, werd passend opgeluisterd door een optreden van de dragqueens 'Misty Moonlight' (Mathias Daneels) en 'Sederginne' (Serge Bolle) die ook deel uitmaken van de cast van 'La Cage aux Folles'. Bij de aanwezigen op deze persvoorstelling noteerden we heel wat acteurs van het nieuwe seizoen van EWT Theater met Linda De Ridder, Maike Boerdam, Dieter Troubleyn, Marc Verbruggen, Anne Mie Gils, Daisy Thys, Paul Maes, Liv Van Aelst, Ann De Winne, Maja Van Honsté, Chris Mathieu, Magda Peeters, Paul Peeters, Jerry Verhaert, Reggy Turneer en natuurlijk de LA CAGE AUX FOLLES-cast Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle.Voor de komedie ‘La Cage aux Folles’ mocht de productie in de uitgebreide kostuumarchieven van de Mask’ara duiken en een aantal van die extravagante outfits zullen dan ook opduiken in het stuk. De première is op 6 mei in het EWT Theater en tot en met 26 juni waarbij wegens het grote succes al extra voorstellingen dienden ingelast.‘La Cage aux Folles’ werd voor het eerst gespeeld in 1973 in Parijs en kreeg 5 jaar later een film- en nog 5 jaar later ook een musicalversie die diverse awards zou winnen. In 1996 werd de Amerikaanse filmversie ‘The Birdcage’ met Robin Williams en Nathan Lane in de hoofdrollen een grandioos kassasucces. Wegens problemen met auteursrechten werd het populaire theaterstuk een hele tijd niet meer gespeeld maar Frank De Kaey is er uiteindelijk dus toch in geslaagd de rechten ervan te verwerven en is het stuk na 30 jaar weer op een Vlaams podium te zien.Het programma van het EWT seizoen '16 - '17:LA CAGE AUX FOLLES - een legendarische theaterkomedie, film en musical.

La Cage aux Folles is één van de meest succesvolle Franse komedies ooit. Geschreven door Jean Poiret en in 1973 gecreëerd door hemzelf en Michel Serrault in de hoofdrollen in het Theatre du Palais Royal in Parijs, waar het liefst 1800 keer is opgevoerd voor volle zalen. In 1978 werd de eerste film uitgebracht (met nog twee sequels). Ook de Amerikaanse verfilming 'The Birdcage' met Robin Williams en Nathan Lane was succesvol. Uiteindelijk kwam in 1983 de musical uit op Broadway.

Het originele stuk is in Vlaanderen in 1979 en 1980 gespeeld door het toenmalige gezelschap 'Arena' in Gent met Werner Kopers en Roger Bolders in de hoofdrollen.

Producent: EWT TheaterVan: Jean Poiret

Vertaling-bewerking: Frank De Kaey

Regie: Jeroen Maes Data: 6 mei tot en met 26 juni 2016Spel:Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle.GEESTIG ZENNE! - Van: Pam Valentine. Regie: Frank De Kaey. Met: Chris Mathieu, Door Van Boeckel, Gerdy Swennen, Michaël Zanders, Paul Peeters, Linda Dhaene en Theo Van Baarle.Na vakantiepech zijn Jacques en Suzy gedoemd tot de eeuwigheid in hun buitenverblijf in de Kempen. Wanneer een schrijverskoppel er intrekt als nieuwe huurders, gaan de poppen aan het dansen. Deze nieuwe ‘luchtige’ komedie is meer dan ‘geestig’ !Van 2 september tot en met 18 oktober 2016.8 VROUWEN - Van: Robert Thomas. Regie: Door Van Boeckel. Met: Anne Mie Gis, Liliane Dorekens, Ann De Winne, Annik Pauwels, Daisy Thys, Dorothy Wuyts, Liv Van Aelst, Daphne Paelinck en Pietro Ramman.Een familiebijeenkomst wordt verstoord als de steenrijke heer des huizes wordt vermoord. Elk van de 8 aanwezige vrouwen heeft een reden en een geheim. Ze liegen, misleiden, zingen… 8 topvrouwen zorgen voor een zinderend, vrolijk, zinnelijk verhaal. Met live pianobegeleiding.Van 4 november tot en met 18 december 2016.DE QUAGHEBEURS - Auteur en regie: Jeroen Maes. Met: Frank De Kaey, Paul Maes, Mathias Daneels, Thomas Van Goethem en Maja Van Honste.Willy Quaghebeur, eigenaar van brasserie 'Petit Paris', komt te overlijden. De vier kinderen ontmoeten elkaar bij de kist van 'vader'. Ze hebben elkaar in jaren niet meer gezien en de relatie met hun vader was 'koel' te noemen. Bovendien heeft 'vader Quaghebeur' wel een heel origineel testament bedacht. Een heerlijke situatiekomedie.Van 6 januari tot 19 februari 2017WAT HOREN MIJN OREN? - Van: Neil Simon. Regie: Frank De Kaey. Met: Anne Mie Gils, Marc Verbruggen, Annik Pauwels, Door Van Boeckel, Chris Mathieu, Theo Van Baarle, Magda Peeters, Jerry Verhaert en Reggy Turneer.De eerste schepen van Kalmthout en zijn echtgenote hebben hun vrienden uitgenodigd op een cocktailparty om samen hun 20e huwelijksverjaardag te vieren. Maar als de gasten arriveren, ligt hij bewusteloos in zijn kamer en zijn mevrouw en het personeel met de noorderzon vertrokken. Een hilarische komedie van dé Amerikaanse meester van de lach.Van 10 maart tot en met 23 april 2017.DE BONOBO'S - Van: Laurent Baffie. Regie: Jeroen Maes. Met: Dieter Troubleyn, Marc Vebruggen, Frank De Kaey, Daisy Thys, Linda De Ridder en Maike Boerdam.Blinde Alex, dove Danny en stomme Ben zijn het beu altijd naar de Rosse Buurt te gaan om aan bepaalde trekken te kunnen komen. Daarom besluiten ze zelf een datingsite op te starten om het vrouwelijk schoon thuis te ontmoeten. Een hilarische komedie van de schrijver van het successtuk ‘Ge-tic-t’ met een topcast.Van 12 mei tot en met 25 juni 2017.PRAKTISCHE INFORMATIE OVER ALLE VOORSTELLINGENEWT-Theater - Hertstraat 2 – 2100 Deurne.Tickets reserveren kan via 03 324 52 41 of via www.ewt.be


Download onze app voor iOS of Android