.
News Image

De Strangers in de clinch met The Beatles

Coveren is niet zonder risico.


Maandagochtend waren 70’s-Iconen De Strangers te gast bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx voor Celebrate the 70’s. Het handelsmerk van De Strangers is een nieuwe tekst verzinnen op de melodie van bekende liedjes. Maar dat liep niet altijd van een leien dakje want sommige artiesten waren niet altijd even blij dat De Strangers hun melodie gebruikten.



Zo deed de producer van Sandra Kim, nadat ze het songfestival gewonnen had met ‘J’aime, j’aime la vie’, moeilijk. De Strangers mochten aanvankelijk geen nummer uitbrengen op die melodie omdat de producer dacht dat het de platenverkoop van Sandra Kim zou schaden. Daarna is die producer wel bijgedraaid en brachten De Strangers ‘kzen Zoe geire Polies’ uit.



De problemen met het coveren bleven niet alleen binnen onze landsgrenzen. “We hebben ook is last gehad met ‘Yellow Submarine’ van The Beatles. Maar The Beatles hadden zelf een bestaande melodie overgenomen en gebruikt van het nummer ‘Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan’. Die hele zaak is dan in de doofpot beland en wij mochten ons nummer blijven zingen”.



Maar De Strangers trokken niet altijd aan het langste eind: “We hebben ook is Mobutu, staatshoofd van Congo, vernoemd in één van onze nummers, maar dat mocht politiek gezien niet. Bevriende buitenlandse staatshoofden mochten we niet beledigen. We hebben dan maar een andere tekst op de melodie gemaakt”, aldus The Strangers.

Tijdens Celebrate the 70's keert Joe helemaal terug naar de jaren '70. Een hele week lang, van maandag 18 februari tot vrijdag 22 februari hoor je van 06.00 tot 19.00 de 700 favoriete platen uit de seventies door de luisteraars gekozen.