.
News Image

De Grietjes zijn klaar voor de zomer

De Grietjes leggen verhaal achter de videoclip uit.

 


De Grietjes bestaan nu ongeveer drie jaar. Isabelle A en Anneke van Hooff zijn de dames die het begin van de groep meemaakten. Evi Goffin en Silvy De Bie werkten eerder als derde Grietje mee. Nu eerst Evi en daarna Silvy uit dit project stapten is men uitgekomen bij Esther Sels. “Geef je nu maar over” is de laatste nieuwe single en deze videoclip werd al twee maanden geleden gelanceerd.



Afgelopen zondag zaten De Grietjes in de studio van Ment op zondag om wat toelichting te geven bij de opname van deze clip. De beelden werden gemaakt door de man van Anneke Van Hooff die de cameraman was. Als decor diende de Ford garage Movebrugge te Brugge, waar de dames plaatsnamen in een oldtimer. Via speciale effecten lijkt het wel alsof ze op de openbare weg rijden, maar niets is minder waar. De montage van deze clip nam veel tijd in beslag. Telkens na een stukje opname van 10 minuten moesten deze drie dames van outfit veranderen en dat waren er nogal veel. Iedere outfit was een transformatie naar een bepaald jaartal. Dit en de passende make-up namen zowat 1 uur en 15 minuten in beslag om dan dit proces opnieuw te doorlopen.



De keuze van het nummer was vrij eenvoudig. Uit een lijst van liedjes kwamen alle drie de Grietjes meteen overeen. Het werd uiteindelijk een cover van The Dolly Dots met “Love me just a little bit more”. De Grietjes zijn klaar voor de zomer en op het podium zullen ze hun gewone singles brengen, net als een aantal medley's die de rode draad vormen van hun optredens. Het publiek zal alles perfect kunnen meezingen.


Bio van De Grietjes

Meer Over:

De Grietjes