.
News Image

De Familie Backeljau keert terug

Glansrol voor Luk Wyns.

Op woensdag 4 februari 2015 kunnen de fans van De Familie Backeljau terecht voor de 61ste aflevering van De Familie Backeljau. Voor één keer werd het scenario niet door Luk Wyns geschreven, maar door de scenaristen van Tegen de Sterren Op. Maar geen Backeljaus zonder Wyns, en dus kruipt de acteur nog een keertje in de rol van Thérèse Backeljau, de bomma. Daar stopt de gastrol voor de Crimi Clowns-bedenker echter niet, want in de vijfde aflevering van Tegen de Sterren Op maakt hij ook zijn opwachting als Marc Coucke.

In de volkse Familie Backeljau, beginnen Cois (Ivan Pecnik), Maria (Ella Leyers), Franky (Guga Baúl), Sabrina (Tine Embrechts) en de bomma (Luk Wyns) aan een doordeweekse dag. De bomma gaat met Blacky naar “de VTM” want de viervoeter gaat meedoen aan Belgium’s Got Talent. Ondertussen hebben Cois en zijn zoon Franky andere plannen. Het is boetevrije week en daar gaan ze eens flink van profiteren. Ook voor Walter Baele is een opvallende gastrol -of net niet- weggelegd, want hij speelt net zoals bij de échte Backeljaus van 20 jaar terug, de rol van buurman Marcel De Neudt.

Marc Wilmots (Ivan Pecnik) verwent zijn Rode Duivels in het spelershotel, alsof het zijn eigen kinderen zijn. Met Steven Defour (Jonas Van Geel), Marouane Fellaini (Walter Baele), Thibaut Courtois (Guga Baúl) en Kevin De Bruyne (Jonas Van Geel).

In Thuis heeft Simonneke (Ella Leyers) het weer zwaar. Volgens de krant zijn macho’s totaal passé “en Frank (Guga Baúl) is er ene.”
In The Sky is the Limit wil de Russische Olga (Clara Cleymans) haar Harry (Ivan Pecnik) eens goed in de watten leggen maar zijn prioriteiten lijken elders te liggen. Ondernemer Willy Naessens (Walter Baele) is al vroeg op weg voor een belangrijke meeting. En in Diepenbeek overlopen Jan (Walter Baele) en Kirsten (Tine Embrechts) de gastenlijst voor de opening van hun nieuw zwembad.

Tijdens zijn passage bij De Ideale Wereld heeft Marc Coucke (een gastrol van Luk Wyns) nog drie bedrijven verkocht. Otto-Jan Ham (Guga Baúl) heeft geen zin in een lange uitleg en gaat dan maar snel over naar de Twittertegel.

Verder: De agenten van de wegpolitie kloppen samen vele diensturen in een krappe wagen. Luk Alloo (Guga Baúl) probeert te ontdekken of er soms iets moois ontstaat in de wagen. Marouane Fellaini (Walter Baele) maakt reclame voor een uitvaartverzekering. Eva Daeleman (Ella Leyers) kondigt een nieuwe avond bij één aan, maar gaat zelf naar een BV-feestje. En in Wreed Lekker maakt Piet Huysentruyt (Guga Baúl) iets lekkers en gezond.

Ook een flinke streep muziek kan niet ontbreken in deze vijfde aflevering van Tegen de Sterren Op: Live uit de Westhoek zingen Will.I.Am Vermandere (Ivan Pecnik) en Aldegonde Bitch (Tine Embrechts) over hun ervaringen bij Tomorrowland. En Taylor Swift (Clara Cleymans) wil aan het twerken slaan, maar ze kampt met enkele praktische problemen.

Tegen De Sterren op, woensdag 4 februari om 20.35 op VTM.

Meest recente foto’s van Ivan Pecnik, Nathalie Meskens, Ella Leyers, Guga Baùl, Chris Van Espen, Walter Baele, Marc Coucke, Tine Embrechts, Clara Cleymans en Jonas Van Geel: