.
News Image

De Buurtpolitie-acteur gaat financieel drama tegemoet

Junes Lazaar heeft twee rechtszaken aan zijn been.


Junes Lazaar zien we sinds kort aan het werk als stagiair Sami in De Buurtpolitie, maar in Dag Allemaal onthult dat acteur dat er donderwolken samentroepen boven zijn hoofd. Junes heeft immers twee rechtszaken aan zijn been die werden aangespannen door zijn ex-werkgever Baba Yega.



De dansgroep die doorbrak tijdens Belgium’s Got Talent heeft klacht ingediend tegen Junes Lazaar wegens laster. Nadat hij uit de dansgroep stapte beschuldigde Junes Baba Yega van uitbuiting. Junes wees eerder dit jaar in Dag Allemaal vooral naar één persoon: opper Baba Yega Sinerjey Meyfroodt. “Sinerjey ziet zichzelf als dé man achter Baba Yega. De roem is hem naar het hoofd gestegen, en daar hebben de andere Baba’s allemaal de gevolgen van mogen ondervinden’, beweerde Junes in Dag Allemaal.



Junes moest zijn job opzeggen omdat er gerepeteerd moest worden. 25.000 euro van het prijzengeld van Belgium’s Got Talent verdween als sneeuw voor de zon. Ook van de merchandising zag Junes geen cent. Na heel veel discussies heeft hij de groep van ook verlaten. Volgens Junes is hij trouwens niet de enige. “Het publiek weet dat niet, maar er wordt veel gewisseld tussen dansers. Maar onderschat Sinerjey niet… ik vrees dat hij het wel weer zo geregeld zal hebben dat hij het grootste aandeel heeft. En op het einde van de rit dus ook met het meeste geld gaat lopen”, beweerde Junes



Zware beschuldigingen dus aan het adres van één van de originele dansers van Baba Yega. Van die beschuldiging is Junes niet van plan om ook maar iets terug te nemen. “Ik geloof in rechtvaardigheid,” klinkt het strijdvaardig in Dag Allemaal.



Junes Lazaar kan niet veel over de rechtszaken zeggen omdat ze nog lopende zijn, maar het is voornamelijk een geldzaak. Als danser bij Baba Yega zou hij uitgebuit zijn en geen loon naar werken gekregen hebben. Alleen kan die uitspraak hem nu meer dan 100.000 euro kosten als hij de rechtszaak verliest. “Dat geld heb ik niet,” aldus Junes. “Als het slecht afloopt, zal ik niet anders kunnen dan een crowdfunding actie op poten zetten.”



De feiten dateren van voor Baba Yega werd overgenomen door Studio 100. Junes vermoedt dat alles nu eerlijker verloopt, al heeft hij daar als buitenstaander geen zicht meer op. Studio 100 nam bijna een jaar geleden de groep Baba Yega over, veel hebben zij echter nog niet met de groep gedaan. Er waren wel optredens met de groep, maar van een tv-reeks of shows hebben wij voorlopig nog niets gezien.


Bio van Junes Lazaar en Baba Yega