.
News Image

Danzel en een fascinerende blondine scoren opnieuw

Wie is Christine A en wat heeft Danzel met haar?


Dit weekend kan u op TV Plus (Kanaal 40 op Telenet en 178 bij Proximus) bij Maarten Cox een optreden zien van Christine A en Danzel, met hun nieuwe single “Whisper And I Will Know”.



De fans kennen Danzel uiteraard en voor wie zijn naam enkel een vaag belletje doet rinkelen: hij was finalist van Idool zo’n 15 jaar geleden en kreeg als één van de weinigen vrij snel een platencontract aangeboden, dan nog wel bij het prestigieuze Amerikaanse label Ultra Records. De eerste single, ‘PUMP IT UP’ was meteen een schot in de roos.

Hij haalde top 10 in Vlaanderen en Nederland en hitparade-noteringen in tal van andere Europese landen. In Iran haalde hij zelfs de eerste plaats in de hitparade, als eerste Westerse artiest ooit. De clip op YouTube kent intussen meer dan 43 miljoen views. Weinig Belgische artiesten kunnen zo’n cijfer voorleggen.

Later had Danzel nog hits met ‘You are all of that’ en 'You spin me round (Like a record)’.

Danzel werkte op plaat al samen met onder anderen Regi, D.J. F.R.A.N.K., DJ Rebel en nog wel een paar.

Hij is nog steeds een superster in Polen, Rusland en Turkije, landen waar hij zeer regelmatig naartoe vliegt voor optredens.

Dichter bij huis was hij recenter te gast op de Franse televisie bij Patrick Sébastien in “Les Années Bonheur”.



Christine A is een vurige Luikse, met puur Italiaanse roots die haar sporen verdiende in de muzieksector als zangeres van een aantal projecten. Solo startte ze als songschrijfster door haar deelname aan Song City in 2018 in het Oost-Vlaamse Herzele waar ze producer Ronald Vanhuffel leerde kennen, waarmee ze onder andere ‘Che cosa vuoi da me’ opnam, haar debuutsingle.

Samen met Danzel schreef ze nu ‘Whisper and I Will Know’ die ze opnamen met producer Renato Marquez, vooral bekend van zijn samenwerking met Klingande.



Dat blijkt een gouden combinatie te zijn, want de single werd meteen opgepikt door diverse buitenlandse radiostations, onder andere Radio Paradise in Miami en Flash Radio in Valencia, Spanje. In Nederland werd de single al in de eerste week zo’n twintigtal keer gedraaid op diverse radiostations. Gisteren tekenden ze een licentie voor Italië en ook een deal voor Scandinavië is zo goed als rond. Het gaat opeens hard voor dit duo.

U kan hen dit weekend aan het werk zien bij TV Plus in een uitzending die permanent wordt herhaald zowel op zaterdag als zondag en waarin nog andere topnamen present tekenen, zoals Peter Van Laet, Isabelle A en The Starlings. Zeker kijken!


Bio van Danzel

Meer Over:

Danzel

Bio van Christine A

Meer Over:

Christine A