.
Christoff in Vrede op Aarde
woensdag 12 december 2018

Christoff spreekt openhartig over zijn geloof

Hij begon zopas aan een reeks kerstconcerten in kerken.


Op dinsdag 11 december begon Christoff aan een reeks kerstconcerten, die plaatsvinden in kerken. Zijn zus Lindsay is er ook telkens bij. Starten deed hij in Izegem. Het laatste kerstconcert vindt plaats op 30 december te Lichtervelde.

Christoff gaf naar aanleiding van deze concerten een interview aan Kerknet over zijn geloof. In zijn kindertijd is de zanger erg ziek geweest en dankzij zijn vertrouwen en geloof in 'hierboven' mocht hij van een mirakel spreken. Het feit dat hij zoveel heeft mogen bereiken komt volgens hem ook door het feit dat hij in iets gelooft en hij is er dan ook van overtuigd dat ze hem hierboven nooit in de steek zullen laten. Christoff bidt regelmatig en daarvoor moet hij zeker niet steeds naar een kerk of kapel gaan. Dat bidden kan naar eigen zeggen zowel in de auto gebeuren, in de kleedkamer, zelfs achter het podium. Op weg naar een volgend optreden kan hij al eens een paternoster lezen. Ook heeft de populaire zanger altijd een rozenkrans in zijn auto liggen.



De zanger bezoekt maandelijks ook een paar zieke mensen. Die glimlach op het gezicht van die mensen en de moed die dat hen geeft, dat vindt Christoff zo mooi. Zijn zwaarste opdracht was toen hij aanwezig was terwijl iemand stierf.

Christoff heeft het wel moeilijk met het feit dat mensen aanstoot nemen aan woorden als kerstmarkt of wintermarkt. Op deze manier verdwijnt namelijk de symboliek die we thuis hebben meegekregen van onze grootouders, merkte de zanger terecht op.



Wie nog een kerstconcert van Christoff & Lindsay met kinderkoor Scaletta wil bijwonen zal snel moeten zijn. Heel wat tickets zijn reeds de deur uit. Tickets kopen kan via www.kerstmismetchristoff.be. Mensen moeten volgens Christoff na het kerstconcert met een gevoel naar buiten gaan dat hij met hen vanop het podium heeft gepraat, dat hij hen verstaat en dat ze zeggen: Tja, het is toch waar wat die Christoff heeft gezegd.



(Nico Vanaken)

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff

Bio van Lindsay en Scaletta

Meer Over:

Lindsay Scaletta