.
Gio Kemper, Celine Verbeeck en Louis Thyssen van Nachtwacht
donderdag 3 februari 2022

Celine Verbeeck speelt de rol van haar leven: “Die scène haalde de film niet”

Ze stond hoogzwanger op de set

De naam Celine Verbeeck doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar wanneer we jullie zeggen dat Celine de rol speelt van Keelin in ‘Nachtwacht’, dan weet bijna iedereen over wie we het hebben. Ze speelt het personage al enkele jaren vol overgave, maar het is pas sinds kort dat ze de rol van haar leven mag spelen, die van mama zijn.

Celine stond nog heel lang op de set van de allernieuwste ‘Nachtwacht’-film, tot 5 weken voor ze moest bevallen. In de film merk je daar heel weinig van, maar voor Celine was het een helse periode. “Ik had geen moeilijke zwangerschap maar die laatste week was heel heftig. Het waren voor mij net de meest fysieke scènes, ik moest veel bergop en bergaf wandelen. Ik gaf wel aan wanneer ik het rustiger aan moest doen”, vertelt ze aan Story.

Dat haar personage een aantal actiescènes had in de film, schrikte Celine niet af. “Voor één valscène hadden ze voor de zekerheid een stunt double ingeschakeld, maar dat beeld haalde uiteindelijk de film niet. Om mijn buikje zoveel mogelijk te camoufleren namen ze vooral close-ups of frontale beelden. In enkele zijdelingse scènes zie je een bollend buikje.”