.
Catherine Vandoorne, Siska Schoeters, Anja Daems, De Madammen, Radio 2
dinsdag 23 augustus 2022

Cathérine Vandoorne: “We eten gevarieerder dan vroeger, door haar”

Haar dochter is er bewust mee bezig

Iedereen heeft zo wel een (studenten) job waar hij of zij graag op terugkijkt. Dat heeft ook radio-presentatrice Cathérine Vandoorne. Zij denkt nog regelmatig terug aan haar vakantiejob in een supermarkt in Izegem. Achter de charcuterietoog van de beenhouwerij.

“Mijn baas toen was een heel plezant, maar ook streng iemand. Ik heb wel heel veel van hem geleerd, zoals hoe ik rauwe ham fijn moet snijden en op een bepaalde manier moet schikken zodat de sneetjes niet aan elkaar plakten”, glimlacht Vandoorne in Story.

Maar er was één ding waar Cathérine van huiverde. En dat waren de kalfshersenen in tartaarsaus. “Ik eet echt alles, maar daar was ik vies van. IK kan wel nog steeds erg genieten van fijne vleeswaren op de boterham”, bekent ze.

Ten huize Vandoorne staat er ook regelmatig rood vlees op het menu, net zoals kip, vis en konijn. Al is dat vooral onder invloed van hun dochter Ella-Noor.

“Ze is een makkelijke eter, maar ze is veel bewuster bezig met dingen als milieu en vleesconsumptie? De link heeft ze wellicht op school leren leggen, en ze wil minder vlees eten. Slechts 2 keer per week. Als kokende mama respecteer ik dat, en dus kook ik vaak twee potjes. Door haar eten we nu wel gevarieerder dan vroeger.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Cathérine Vandoorne