.
Anja Daems
zondag 11 december 2022

Anja Daems: “Dat was een erg moeilijke periode”

Ze moest lang zwijgen

Mooie liedjes blijven niet altijd duren, ook niet van ‘De Madammen’ op Radio 2. Het programma werd stopgezet en zo verloor onder andere Anja Daems haar job als één van De Madammen. Dat was even schrikken, maar gelukkig kon Anja het meteen een plaats geven.

“Mijn zelfvertrouwen heeft in elk geval geen deuk gekregen. Dat is zelfs niet in mij opgekomen. De luistercijfers waren goed en Cathérine, Siska en ik deden het nog altijd graag. Het had dus niets met ons te maken. Het programma heeft vijftien jaar gelopen en had misschien nog even lang kunnen doorgaan, maar zouden we de luisteraars dan geen oude wijn in nieuwe zakken serveren”, vraagt Anja zich af in Primo.

Toch is het nooit fijn als je programma wordt stopgezet. Al kon Anja rekenen op veel steun van haar man.

“De periode dat ik het wist tot wanneer het nieuws openbaar werd gemaakt, was moeilijk. Ik moest in alle talen zwijgen. Ik weet zelfs niet zeker of ik het thuis wel meteen tegen Fred heb gezegd. We hebben allebei een druk leven en ik denk dat mijn man die avond toevallig niet thuis was.”

Het was in elk geval een afscheid met een dubbel gevoel. Cathérine Vandoorne kreeg in de laatste week van ‘De Madammen’ corona en kon er niet bij zijn. “Maar het was geen einde, het was het begin van iets nieuws.”