.
News Image

Belgische films naar Aubagne

Twee Belgische films in competitie op Filmfestival Aubagne.


Café Derby van Lenny Van Wesemael en Raf Reyntjens' Paradise Trips, twee Vlaamse debuutfilms, zijn geselecteerd voor de Speelfilmcompetitie van het Internationaal Filmfestival van Aubagne (14-19 maart) in Frankrijk. Beide films maken zo kans op één of meerdere van de prijzen die er uitgereikt worden.



Naast Paradise Trips en Café Derby telt de Speelfilmcompetitie nog acht andere titels, waarmee het programma in Aubagne dit jaar opvallend Vlaams kleurt. Beide films maken kans op een of meerdere van de vier prijzen die er binnen de Competitie uitgereikt worden, waaronder die voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Regie. Speciale aandacht gaat daarnaast naar filmmuziek, met als hoofdprijs de Prijs voor Beste Muziekscore.



David Van der Heijden tekende voor de muziek van Reyntjens' Paradise Trips, het verhaal van een norse buschauffeur die aan de vooravond van zijn pensioen geconfronteerd wordt met zijn eigen vooroordelen én zijn vervreemde zoon. De film was al te zien op de filmfestivals van Mannheim-Heidelberg in Duitsland en Palm Springs in de Verenigde Staten en won bij ons ook drie Ensors.



De soundtrack van Café Derby was dan weer in handen van Lady Linn. De debuutfilm van Van Wesemael vertelt het verhaal van Georges, een geboren marktkramer die zijn kans ruikt om een fortuin te verdienen wanneer de Paus naar België komt. Zijn vrouw en vijf kinderen zijn echter minder overtuigd van Georges' briljante plan. Café Derby opende het Filmfestival van Oostende en maakte zijn internationale debuut tijdens het prestigieuze filmfestival van The Hamptons in de Verenigde Staten.



Paradise Trips is een productie van Caviar (Black, Terug naar morgen), Menuet (Belgica, The Broken Circle Breakdown) produceerde Café Derby. Beide films konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en werden ook ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz.