.
Filip Peeters en An Miller
zaterdag 11 februari 2023

An Miller: “Ik moet een klik voelen op de set”

Die voelde ze bij hen meteen

Vanaf 8 februari kunnen we op Play4 kijken naar ‘Assisen’. Daar heeft ook actrice An Miller een rol. Zij is alvast heel erg enthousiast over de reeks en het nieuwe concept.

“Ik vind het wel leuk dat er iets nieuws wordt uitgesproken”, begint ze in Dag Allemaal. “Ik speel de rol van de openbare aanklager en moet af en toe de kijker rechtstreeks aanspreken. Dat voelde best vreemd aan. Ik heb mijn hele leven geleerd om de camera te negeren, terwijl ik er u soms recht in moest kijken.”

An was er direct voor te vinden om in de reeks mee te spelen want ze vindt het scenario echt geweldig. Het scenario is geschreven door Lenny Van Wesemael en Frank Van Mechelen, mensen met wie ze eerder heeft samengewerkt en aan wie ze graag trouw blijft.

“Ik moet een klik voelen als ik op de set sta. Als ik om vijf uur ’s morgens opsta en om acht uur ’s avonds thuiskom, breng ik die uren het liefst door met mensen die ik graag heb. Hoe ouder ik word, hoe meer belang ik daaraan hecht. Ik blijf ambitieus, maar met de ellebogen werken, daar pas ik voor.”

An stond op de set samen met haar man acteur Filip Peeters. Hij speelt de advocaat in de reeks. “Wij hebben nog niet zoveel dingen samen gedaan, om diverse redenen. In het begin van m’n carrière trok ik me nogal aan wat de mensen zouden zeggen, ‘Ze heeft die job via hem gekregen’ of zo. Nu mogen mensen denken van mij wat ze willen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Lenny Van Wesemael en Filip Peeters