.
News Image

Café Danzel failliet

'Er volgen nog meer faillisementen'


De horecazaken in ons land zijn ondertussen al 2,5 maand dicht. Er vloeide ook geen bier door de tapkranen van 'A Peu Près', een succesvolle horecazaak in Beveren. Het Laatste Nieuws schrijft dat het café van Danzel te koop staat.

Het is vooral zijn vrouw Kathleen die de zaak uitbaat, dat is niet langer haalbaar. De twee worden ook een jaartje ouder. Een zaak tot 6 uur 's morgens openhouden, dat vergt energie. Het nachtleven begon sporen na te laten. Zeker als je, zoals ik, nog bijna elk weekend moet optreden in het buitenland, vertelt de zanger op hln.be . Want dat laatste wil de zanger blijven doen. Sinds de uitbraak van het virus werden er in Polen alleen al 62 optredens van mij geannuleerd. Mijn eerstvolgende optreden vindt pas plaats op 20 augustus, klinkt het verder.



Tegen dan hopen Kathleen en Danzel hun zaak in Beveren verkocht te krijgen. De vennootschap werd ondertussen failliet verklaard. Alleen de BTW zou nog schuldeiser geweest zijn. Door de boeken neer te leggen, hebben we niemand anders in financiële problemen gebracht of met onbetaalde facturen opgezadeld. We kunnen iedereen nog recht in de ogen kijken.



De grote vraag is nu: wie wil er in deze coronatijden een café overnemen en tegen welke prijs? De horeca zal mogelijk vanaf 8 juni de deuren mogen openen, maar of de klanten zullen komen is nog maar de vraag. Danzel beseft dat hij samen met zijn vrouw Kathleen de juiste beslissing heeft genomen. “We hadden al langer plannen om met ons danscafé te stoppen. Het sop was de kool niet meer waard. Door corona zullen er heel wat zaken in de problemen komen.


Bio van Danzel

Meer Over:

Danzel