.
News Image

Buurman het theater in met nieuwe cd

Buurman is klaar voor nieuwe cd en theatertour.


Aanstaande maandag verschijnt bij Universal Music het langverwachte, derde Buurman album De Kust In Ruil Voor Een Koninkrijk. Veelbelovend klinken alvast de singles Soms Ben Jij De Zon En Ik De Maan alsook hun nieuwste Fileleed En Liefde die sinds enige weken de radio ether opfleuren. Na de debuutplaat Rocky Komt Altijd Terug (2008) en de opvolger Mount Everest (2010) is Buurman uitgegroeid tot een vaste waarde in muziekwereld. Samen met de release van het nieuwe album duikt frontman Geert Verdickt met z’n groep ook opnieuw de theaterzalen in. Nu donderdag 23 oktober stellen ze in de Roma in Borgerhout officieel hun nieuwe cd voor én hun nieuwe theatertour In De Naam Van De Vader, De Zoon En De Kleinzoon.

Het idee van de nieuwe plaat, de nieuwe show, het nieuwe verhaal zit in een doos. Een doos die ik een paar maanden geleden van mijn vader heb gekregen. Een doos vol foto’s, brieven en documenten van mijn grootvader die onder de artiestennaam Marc Fraine actief was in Antwerpen in de jaren 30 en 40. Mijn grootvader was een straf muzikant die piano, accordeon en orgel speelde in hotels, in de opera en in de toenmalige cinema’s bij de stomme films die er werden geprojecteerd. Al die verhalen zitten in een doos en die is de rode draad in onze nieuwe theatertour”, verklapte Geert Verdickt ons donderdag tijdens de allereerste try-out in Bonheide.



Buurman heeft er trouwens bewust voor gekozen om z’n nieuwe album De Kust in Ruil Voor Een Koninkrijk anders te noemen dan de ops tapel staande theatertour. Het nieuwe album is misschien wel het meest persoonlijke wat ik heb gemaakt. Ik vind het belangrijk dat de cd en de liedjes ook los kunnen staan van het verhaal dat we in het theater vertellen”, klinkt het bij de band.



Wie Buurman aan het werk wil zien krijgt daar komend voorjaar uitgebreid te kans voor. Vanaf begin januari trekken Geert Verdickt en z’n twee kompanen (annex top-muzikanten) Stijn Gevaert en Koen Renders op tournee in Vlaanderen. Naast werk uit het nieuwe album staan ook de Buurman sterkhouders (London Stansted, Pas 18, God ik en Marjon, Rocky, Mount Everest, Middellandse Zee … ) op de setlist. Op http://www.buurman.be kan je alle speeldata terug vinden.