.
News Image

Buurman komt met nieuwe single 'De lente wist van niets'

Met dank aan de coronacrisis.


Pre-Corona was Buurman frontman Geert Verdickt solo op tour met zijn succesvol album Einzelgänger, een zeer succesvolle rit met flink gevulde zalen, een tour die hopelijk dit najaar verder kan gaan.



Ondertussen heeft Geert niet stilgezeten en nam hij de nieuwe single 'De lente wist van niets' op, een tussenstop mét band die evenals de video clip vanuit ieders eigen kot is gemaakt.



Geert Verdickt, frontman van Buurman: “Midden maart kreeg ik op één dag van vier verschillende mensen een zelfde gedicht toegestuurd. Het deed de ronde op internet, en het was een hoopvol gedicht. Schoonheid. Eenvoud. Een gedicht dat geschreven was door een dame uit Italië, Irene Vella. Ze schreef het toen de corona crisis loeihard toesloeg in haar land. Het raakte me, en het leek alsof ik er wat mee moest, met die tekst. Op de één of andere manier. In één of andere vorm.



Nu zijn we een paar weken verder. Buurman schreef een lied: Geschreven, opgenomen en gemixt. Elk vanuit ons kot. Het is een wens. Een perspectief. Dat we delen met Irene. We hebben intussen contact met haar gezocht en gevonden. Met genoegen gaf ze ons de toestemming. Haar gedicht is intussen een paar keer de wereld rond gestuurd



'De lente wist van niets' is vanaf nu beschikbaar.


Bio van Buurman

Meer Over:

Buurman