.
News Image

Brussels Summer Festival 2016: zestien nieuwe namen op affiche!

15e editie van BSF heeft indrukwekkende namen op affiche.


Tindersticks, Nada Surf, La Grande Sophie, Abd Al Malik, Beautiful Badness, Aprile, Guts, Anwar, Senso, Jeremy Loops, Mustii, Brisa Roché, Grandgeorge, Recorders, Vismets en Rose vullen de affiche aan van het Brussels Summer Festival dat dit jaar plaats vindt van 5 tot 14 augustus. In mei worden nog twee headliners toegevoegd – en niet van de minsten – waardoor deze 15e editie wellicht de meest uitzonderlijke tot nog toe belooft te worden.



De voorbije 25 jaar heeft Tindersticks een uniek repertoire bij elkaar geschreven, en met het nieuwe “The Waiting Room” heeft dit Britse gezelschap net één van de beste platen in een rijke carrière uitgebracht. Daarmee weet je eigenlijk al genoeg: de passage van Stuart Staples en zijn vrienden wordt gegarandeerd één van de hoogtepunten van het festivalseizoen deze zomer.



Net zoals Tindersticks blijft Nada Surf enorm populair in België. De Amerikanen bevinden zich op vertrouwd terrein in Brussel, waar ze hun explosieve poprock al vaker tot ontploffing hebben gebracht. En met het onlangs verschenen “You Know Who You Are” hebben ze bovendien een excellente nieuwe cd voor te stellen.



En omdat goed nieuws nooit alleen komt, zijn we bijzonder verheugd dat het BSF ook de ketjes van Vismets mag ontvangen, vooral omdat ze - getuige het niveau van de recente EP “Avant Garde” - momenteel in de vorm van hun leven verkeren.



Mustii is een echte buzz-act momenteel, en terecht: indrukwekkend in de tv-serie “La Treve” en ronduit schitterend op zijn eerste EP “The Darkest Night”, waarop hij de contouren van de electropop helemaal hertekend heeft.



Nog meer jong cool talent hebben we met de Belgisch-Marokkaanse Anwar, die in Frankrijk door Columbia werd opgepikt en beroemd werd met het onweerstaanbare “Lost in Babylon.” Op het bijzonder geïnspireerde “Beautiful Sunrise” kruist hij folk en funk met reggae, een combinatie die live gegarandeerd vuurwerk oplevert.



Ook te ontdekken, als het al niet gebeurd is, natuurlijk: Aprile, het alias van Nicolas Donnay, eigenaar van de verkwikkende single “Cheap Chick” die vorig jaar niet uit de ether was weg te branden.



Of neem Beautiful Badness, een Frans-Belgisch collectief dat net de EP “Many Years” uit heeft. En nog een tip: Recorders die in La Madeleine onlangs een verpletterende indruk nalieten tijdens de voorstelling van hun

2e cd “Coast To Coast.”



U wil nog meer? Dan hebben we Jeremy Loops, de nieuwe folkhippie uit Kaapstad die met zijn debuut “Trading Change” meteen naar de eerste plaats klom in de Zuid-Afrikaanse hitparade. Beatmaker en producer GUTS is al twintig jaar actief - ondermeer bij Alliance Ethnik - en nu deze bovenmatig getalenteerde alleskunner een nieuwe cd klaar heeft, spreekt het voor zich dat hij dat verse materiaal ook naar Brussel brengt.



Eén van dé meest tot de verbeelding sprekende platen van dit jaar staat wat ons betreft op naam van de Californische Brisa Roché. De cd verschijnt pas in de late nazomer, wat wil zeggen dat ze bij het BSF alvast een mooie avant-première kunnen aanbieden.



La Grande Sophie, Abd Al Malik, Grandgeorge, Senso en Rose maken de affiche - voorlopig, althans - compleet.



Nog even opsommen wie we al zeker mogen verwelkomen op BSF:

Abd Al Malik, Antoine Hénaut, Anwar, Aprile, Baloji, Balthazar, Beautiful Badness, Brisa Roché, Caravan Palace, Caribbean Dandee feat Joeystarr & Nathy, Coeur De Pirate, Dez Mona, Emma Bale, Fat Freddy’s Drop, Fun Lovin’ Criminals, Georgio, Grandgeorge, Guts, Hollywood Porn Stars, Hooverphonic, Housse De Racket, Hubert- Félix Thiéfaine, Hyphen Hyphen, Jay-Jay Johanson, Jeremy Loops, Keziah Jones, La Grande Sophie, La Smala & Friends, Louane, Louise, Attaque, Luke, mickey3d, Mustii, Nada Surf, Recorders, Roscoe, Rose, Selim, Senso, Songhoy Blues, St Germain, The K, The Shoes, Tindersticks, Vald, Vismets



Alle Passen zijn te koop via www.bsf.be



(l.t.)


Bio van Fun Lovin Criminals

Meer Over:

Fun Lovin Criminals

Bio van Balthazar, Dez Mona, Emma Bale, Hooverphonic en St Germain