.
Benjamin Dalle
vrijdag 27 januari 2023

Benjamin Dalle: “Dat moet met een korrel zout genomen worden”

Is het dat wat we willen?

Het laatste woord over de lonen van bepaalde vedettes bij VRT en de 67 ontslagen die zijn gevallen, is nog niet gezegd. Het valt ook bijzonder hard op dat de grootverdieners bij VRT allemaal onder de categorie ontspanning vallen.

Volgens velen is ontspanning niet meteen de kerntaak van de openbare omroep. Maar minister van media Benjamin Dalle ziet dat anders.

“In onze beheersovereenkomst met de VRT zijn nieuws en duiding prioriteiten, maar ook ontspanning, sport en cultuur. Of willen we een openbare omroep zoals in Oost-Europa, met alleen nieuws en duiding. Waarbij dat ‘nieuws’ vaak met een korrel zout moet worden genomen”, zegt Benjamin in Dag Allemaal.

Benjamin Dalle kent de CEO van de VRT, Frederik Delaplace, ook niet zoals de meeste mensen hem voorstellen. Hij is niet de kille manager voor wie cijfertjes belangrijker zijn dan mensen.

“Ik steun Delaplace volledig in zijn zeer uitdagende opdracht, aan het hoofd van een instelling met tweeduizend werknemers en een omzet van bijna een half miljard euro. We overleggen geregeld, hoewel hij verantwoording aflegt aan zijn raad van bestuur en niet rechtstreeks aan mij.”

Bio van Benjamin Dalle

Meer Over:

Benjamin Dalle