.
Benjamin Dalle
zondag 15 januari 2023

Benjamin Dalle: “De omstandigheden waren onwaardig voor hen”

Er moest ingegrepen worden

De mensen hebben zo hun eigen mening over de besparingen bij de VRT. Er zijn de laatste tijd heel wat ontslagen gevallen, terwijl anderen dan weer een ontzettend hoog inkomen hebben.

Het is vooral CEO Frederik Delaplace die ervoor kiest om hier en daar te besparen en zijn topvedettes een hoog loon uit te keren. Maar ook minister van media Benjamin Dalle heeft zijn zegje te doen.

Hij weet alles over het transformatieplan waarmee de VRT bezig is. “Het plan houdt een financiële inspanning van 25 miljoen euro in. Da’s samen met de inspanningen die de VRT zelf doet. Men zit daar bijvoorbeeld ook nog met de kosten van de vergrijzing van het personeel”, zegt hij in Dag Allemaal.

Er was ook heel wat te doen rond het uitbesteden van ‘Thuis’ aan een extern productiehuis. Men vond het niet kunnen dat ‘Thuis’ niet in eigen huis gehouden werd.

“De omstandigheden waarin ‘Thuis’ werd gemaakt, waren een veelbekeken soap onwaardig. De opnamestudio’s waren erg verouderd. Ik ben zeker dat Eyeworks, dat de opdracht binnenhaalde, het goed zal doen. VTM deed jaren geleden iets soortgelijks met ‘Familie’, maar wordt nu ook uitbesteed.”

Bio van Benjamin Dalle