.
Belinda Voorspoels in Familie - aflevering 7299
zaterdag 20 januari 2024

Belinda Voorspoels: “Dat is totaal niet uit mijn leven gegrepen”

Dat heeft ze thuis nooit

De overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’ was een goeie zet voor actrice Belinda Voorspoels. Haar rol in ‘Familie’ heeft meer uitdaging en daar is de actrice heel blij om.

In de reeks heeft haar personage Samira een relatie met Benny en heeft ze drie kinderen uit een vorige relatie. Iets wat totaal niet te vergelijken valt met haar eigen situatie.

“Totaal niet uit mijn leven gegrepen. Als we met zijn allen op de set staan, is het full house. Dat heb ik bij mij thuis nooit. Toen ze aan mij werden voorgesteld, speelde het wel heel even door mijn gedachten dat zeker Amine en Jools voor mijn leeftijd in werkelijkheid te oud zijn. Ik was tijdens de opnames 29, 30. Amine was twintig, Jools iets jonger. Wat zou dat geven? Maar na een paar scènes ebde dat gevoel weg, en voelde ik me echt hun moeder”, lacht ze in Gazet van Antwerpen.

Belinda kwam toe op een set waar heel wat acteurs al jaren werkten. Zij moest haar plaatsje zoeken binnen de groep. Gelukkig gebeurde dat heel snel.

“Roel Vanderstukken, die Benny speelt, doet al elf jaar mee. Plots moest ik het als nieuwkomer tegenover hem waarmaken. Hij daagde me uit. Dankzij hem kroop ik meer uit mijn schulp. Ik durfde meer tonen als actrice dan ik anders zou laten zien.”