.
Gunther Levi in Familie
dinsdag 30 november 2021

Bedenker van 'Familie' vol onbegrip: “Ik kan dit moeilijk begrijpen”

"Ze kennen niks van soaps"

Heel wat jaren geleden was Herman Verbaet de bedenker en jarenlang de producer van 'Familie'. Hij heeft heel wat acteurs zien verschijnen op de set, maar ook heel wat acteurs zien vertrekken. Hij weet als geen ander hoe belangrijk een populair personage is voor de soap. Dat Gunther moet vertrekken, dat kan hij maar moeilijk geloven.

“Ik kan dit onmogelijk begrijpen. Ik ben met stomheid geslagen. Dit doet mij iets, mijn hart bloedt. Waarom doen de makers dit toch? Ze blijven vastzitten in het idee dat ze altijd iets nieuws moeten brengen om toch maar attractief te blijven. Maar daarmee tonen ze dat ze niet kennen van soaps”, zegt hij in Dag Allemaal.

Voor hem is het duidelijk, personages die 23 jaar meespeelden in een reeks, zijn de spil van je soap en die zet je niet zomaar buiten. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen. “Als er iets gebeurd is, dat echt niet door de beugel kan, dan kan ik het begrijpen. Misschien heeft Gunther z’n Romeo’s te veel prioriteit gegeven? Mar ik geloof geen van beide. Hij heeft zo’n gouden hart.”

Download onze app voor iOS of Android