.
Bart Peeters
woensdag 27 november 2019

Bart Peeters en Ronny Mosuse krijgen Lotto Arena muisstil

Robert Mosuse keek over hun schouders mee.


De afgelopen maanden was er heel wat te doen over het 500-koppig koor waarmee Bart Peeters 9 keer zou optreden in de Lotto Arena, maar de zanger en presentator maakte dinsdag ook indruk met het eerbetoon aan Robert Mosuse.



Een groot koor en één extra special guest in ‘Bart Peeters Deluxe’, de concertreeks waarmee Bart Peeters de komende maanden maar liefst 9 (of vaker) keer in de Lotto Arena staat. Maar die special guest is wel de enige echte Ronny Mosuse waarmee Bart Peeters jarenlang samen speelde bij The Radio’s. Na het overlijden van Robert Mosuse in 2000 werd beslist om met The Radio’s te stoppen. De muziek bleef, de optredens verdwenen. Tot dinsdagavond, al was Bart Peeters er als de kippen bij dat het niet The Radio’s waren die op het podium stonden. “Ronny en ik hebben een verleden dat nooit op volle kracht kan terugkomen. Robert is in 2000 overleden aan een hersentumor. Hij zong de sterren van de hemel, tot hij er zelf één werd”. Een mooier eerbetoon aan de bijna 20 jaar geleden artiest kon het duo niet geven. Muisstil luisterde een volle Lotto Arena naar de verhalen die Bart en Ronny met Robert meemaakten. Zo vergiste Robert zich wel eens van locatie, bijvoorbeeld door in Berlijn op het podium ‘Dag Utrecht’ te roepen. Allemaal de schuld van de hersentumor.



Met een Nederlandstalige versie van “She Goes Nana” maakten Bart en Ronny indruk, maar het werd nog straffer met het 500-koppig koor onder leiding van Hans Primusz. Nummers als “Konijneneten”, “Dicht bij mij” en “Heist aan zee” klonken nog straffer als op de plaat.



De volgende maanden staat Bart Peeters nog 8 keer in de Lotto Arena, op één concert na zijn ze allemaal uitverkocht. Geloof ons: dit feestje wil je niet missen. Bart Peeters op zijn best en grootser dan ooit in een supergezellige Lotto Arena, het zal nog even duren voor je die kans opnieuw zal krijgen.

Bio van Bart Peeters, The Radio's en Ronny Mosuse

Bio van Robert Mosuse

Meer Over:

Robert Mosuse