.
News Image

Bandits heeft groot nieuws

Jasper, Toon, Tim en Thomas van Bandits sluiten megadeal!


De Vlaamse band Bandits is trots te kunnen aankondigen dat ze voortaan tot de [PIAS]-familie Ben jij benieuwd wie of wat [PIAS] is? Dat geloven we graag. Wel, [PIAS] is de platenfirma van onder andere Daan, The Van Jets, Balthazar en nu dus ook van Bandits. Jasper Publie, Toon Smet, Tim Tielemans en Thomas Van Achteren zijn reeds acht jaar als band actief. Ze werden begin 2014 geselecteerd voor de Belgische voorrondes van het Eurovisie Songfestival en schopten het tot in de finale in het Sportpaleis waar ze tweede werden. Bandits werd in de wedstrijd door de jury omschreven als “de jonge Clouseau” en “de jonge Vlaamse Beatles”. Ze staan dan ook bekend voor een unieke live-beleving die gewaardeerd wordt door jong en oud. Afgelopen zomer viel de groep in de prijzen tijdens Radio 2 Zomerhit. De groep mocht er de prijs voor Beste Doorbraak in ontvangst nemen.



De voorbije maanden stond de band met hun akoestische tournee “Back To Basics” in de Vlaamse culturele centra. “We zijn heel erg blij dat we met [PIAS] kunnen samenwerken voor de volgende stap in onze muzikale carriere”, vertelt Bandits-zanger Jasper Publie. “Eerste wapenfeit zal ons nieuwe album ‘Geval Apart’ zijn dat op vrijdag 26 juni verschijnt. We hebben een aantal van de nummers zelf geschreven en mochten samenwerken met enkele zeer grote namen uit de muziekwereld. We kijken ernaar uit om het resultaat met de wereld te kunnen delen.”



Leo van Schaick, managing director van [PIAS] Benelux vult aan: “We zijn heel blij met Bandits. Ze hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt op muzikaal niveau, zowel in de studio als op het podium. De band werkt keihard en worden bijgestaan door een professionele en enthousiaste groep mensen. We kijken uit naar de samenwerking.



Jasper, Tim, Thomas en Toon kijken nu al uit naar de zomer van 2015. De groep wil dit jaar namelijk opnieuw gaan optreden en uiteraard veel albums verkopen. Maar eerst gaan ze zich concentreren op de nummers voor de nieuwe cd en uiteraard op hun schoolwerk want de vier jongens studeren nog.


Bio van Bandits

Meer Over:

Bandits