.
News Image

Jasper Publie stelt nieuw muziekproject voor

Wat is JEPP?


Vanaf vandaag is ‘What About Us’ van JEPP te beluisteren op alle streamingdiensten. Gisteren kondigde hij op Virgin Radio Zwitserland ook een Zwitserse release aan. Een deel van het project is namelijk daar ontstaan. Het interview is te vinden op de Instagram pagina van JEPP.



Over de afgelopen twee jaar heeft Jasper Publi gewerkt aan veel nieuw materiaal en ontwikkelde hij samen met verschillende producers een nieuwe sound die het project typeert.

Vorig jaar trok hij naar Zwitserland om een deel van zijn master in de muziek te studeren aan het Conservatorium van Zürich. Deze plek bleek ideaal om dit project verder te ontwikkelen.



“Op het eerste zicht leek Zürich een rustige business stad, maar mijn zicht daarop is helemaal veranderd sinds ik er gewoond heb. Er is een coole, creatieve, urban kant van de stad die erg verrassend was en me enorm geïnspireerd heeft bij het maken van dit project.”



Jasper ontmoette Sebastian Mäder en Tom Oehler tijdens een sessie in de Powerplay Studio's iets buiten Zürich. Beide zijn ondertussen gekende namen in de muziekwereld van het Duitstalige gebied in Zwitserland en worden met hun projecten gedraaid op Zwitserse radio. Ze besloten de krachten te bundelen en de demo’s waar Jasper tot dan toe aan gewerkt had, af te werken. Wat volgde was een intense periode van non-stop werken aan de nummers en vervolgens een maand lang de studio induiken om alles op te nemen.



“De vibe die ik wilde creëeren is een friendly urban clubby feel. Het gevoel dat je een zalige avond gaat beleven met vrienden in de stad. Het unieke aan muziek is dat elk nummer iets anders kan betekenen voor ieder van ons. Ik hoop alvast dat deze muziek inspireert tot het delen van positiviteit, chillness and vriendschap.”



Het is een bizarre tijd voor een nieuwe release maar Jasper wilde de originele release timing ondanks dit feit toch aanhouden en muziek zijn gang laten gaan. Het is de verantwoordelijkheid van oa de artiesten om muziek op een andere manier te laten verdergaan in deze bijzondere tijden.


Bio van Jasper Publie

Meer Over:

Jasper Publie