.
Astrid Demeure
woensdag 6 december 2023

Astrid Demeure neemt afscheid van MNM

Wat gaat zij doen?

Astrid Demeure maakt vanaf januari de overstap van MNM naar Sporza en zal later in het voorjaar te zien zijn als sportanker in VRT NWS Journaal. Daarnaast wordt ze ook één van de hosts van de Sporza-podcast Daily.

Astrid is al sinds 2020 gedeeltelijk aan de slag bij Sporza, onder andere als verslaggever in de podcast Fichebak en als presentator bij Sporza Radio. Tijdens het WK voetbal in 2022 presenteerde Astrid mee de radiouitzendingen in het Wintercircus en was ze samen met Dorianne Aussems het gezicht van MNM Straathelden. Daarnaast bracht ze vorig jaar voor MNM en Sporza, de podcast Net Niet op VRT MAX.

Astrid is sinds 2011 één van de sterkhouders bij MNM en was doorheen de jaren zowat op alle uren van de dag te horen. Sinds 2018 heeft Astrid een vaste afspraak met de MNM-luisteraars tijdens de werkuren.

Astrid Demeure: "Na meer dan 10 jaar MNM, waar ik mijn passie voor radio en muziek deelde, mag ik nu mijn liefde voor sport omarmen bij Sporza. Ik moet mezelf nog vaak in de arm knijpen om te beseffen dat dit geen droom is en kijk er dan ook geweldig naar uit om zowel tv, radio als podcasts te maken. MNM is altijd als een tweede thuis geweest voor mij, maar net als in de sport, moet je doelen blijven stellen. Ik ben dan ook enorm vereerd om deze uitdaging aan te gaan! "

Jurgen Switsers, Sporza: "Met Astrid krijgt Sporza er een collega met heel veel media-ervaring bij , maar vooral ook met een hart dat klopt voor de sport. Dat heeft ze al uitvoerig bewezen als presentatrice van Sporza Radio. In een snel veranderend medialandschap zijn we erg blij met iemand die ons zowel op het scherm, als op de radio en in podcast komt versterken. "

Astrid Demeure zal het team van de sportankers versterken naast Catherine Van Eylen, Tess Elst, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht.

Bio van Astrid Demeure

Meer Over:

Astrid Demeure