.
Ann Van Elsen
woensdag 8 november 2023

Ann Van Elsen: “Ik heb het moeten leren aanvaarden”

Het gaat niet altijd goed

Ann Van Elsen en Ellemieke Vermolen hebben samen een nieuwe podcast gemaakt. In ‘Go With The Flow’ praten ze met bekende gasten over wat hen drijft in hun leven, wat het leven voor hen zo leuk maakt enzovoort.

Maar beide dames zorgen natuurlijk ook voor wat flow in hun leven. En daarover vertelt Ann Van Elsen wat meer in Story.

“Ik heb leren aanvaarden dat er nooit een moment zal zijn dat het alleen maar goed zal blijven gaan. Ik zat recent in een fase waarin ik mezelf weer in vraag begon te stellen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik voel wat bij me past en wat niet. In het verleden had ik in mijn jobs soms het gevoel: dit klopt niet, dit is niet oké. Ik deed gewoon wat er van mij verlangd werd. Nu heb ik rust gevonden door zelf dingen te creëren, zowel bij JOE als met mijn podcast.”

Ook bij Ellemieke is het leven een aaneenschakeling van golven op en naar. Maar ook als je stilstaat, ga je eigenlijk vooruit.

“Als het alleen maar goed zou gaan, groei je niet. Ik heb soms een slechte dag, maar ik probeer er elke dag iets van te maken en probeer me minder druk te maken. Na je veertigste reflecteer je meer over wat echt belangrijk is. Voor mij gaat het niet om de buitenwereld, maar om de binnenwereld: je inner circle en gezin. En kwaliteit staat boven kwantiteit.”