.
Ann Van Elsen
woensdag 15 november 2023

Ann Van Elsen: “Ze zijn al lang niet meer de enigen”

Het mag geen trauma zijn

Ann Van Elsen en Ellemieke Vermolen werken samen voor hun nieuwe podcast ‘Go With The Flow’. De twee dames hebben een ongelooflijk goede vibe en klik samen en hebben ook gelijkaardige levenservaring.

Zo hebben beide dames allebei een scheiding achter de rug. Bij Ann is het al iets langer geleden dan bij Ellemieke, maar dat maakt het allemaal niet minder lastig. Al gaan ze er goed mee om.

“Dat hoort nu eenmaal bij het leven, echtscheidingen zijn geen taboe meer. Vroeger was scheiden not done en bleef je bij elkaar ondanks de wrevel. Nu kan je elkaar in liefde loslaten en allebei weer een gelukkig leven leiden. Ik vind het juist mooi om te zeggen: we houden van elkaar, maar laten elkaar los. Natuurlijk is dat een lang leerproces en hartstikke moeilijk, maar het is nog lastiger voor je kinderen dan voor jezelf. Ik was vroeger het enige kind in mijn klas met gescheiden ouders. Ik durfde er niet over te praten”, bekent Ellemieke in Story.

Ook voor Ann Van Elsen en haar dochter June was de scheiding met Junes papa geen pretje. Maar het zou geen trauma voor het leven meer mogen zijn.

“Kinderen van gescheiden ouders zijn lang niet meer de enigen, dus ze voelen zich minder anders dan andere kinderen. Veel ouders weten vaak hoe het voelt om als kind een scheiding te beleven omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Dat ik zelf uit een gescheiden gezin kom, heeft me geholpen om het goed te doen. Achteraf bekeken is die bladzijde op de best mogelijke manier omgedraaid.”

Bio van Ann Van Elsen en Ellemieke Vermolen