.
Catherine Vandoorne, Siska Schoeters, Anja Daems, De Madammen, Radio 2
maandag 18 oktober 2021

Anja Daems nam enorm risico: “blij dat ik dit nog kan navertellen”

Ze wist evenveel van wielrennen als van kernfysica

Anja Daems en Siska Schoeters zijn erg goede collega’s. Samen presenteren ze met Cathérine Vandoorne ‘De Madammen’ op Radio 2 en beleven ze zo wel eens een avontuur wanneer ze samen op de baan zijn.

In Tv Familie blikt Anja terug op één van de meest memorabele momenten in hun carrière. “Het was tijdens de uitzending van de E3 wielerwedstrijd in Harelbeke. Tal van sportjournalisten stonden toen te drummen voor de Mathieu van der Poels en Greg Van Avermaets van deze wereld. Omdat Siska evenveel van wielrennen als van kernfysica weet, besloot zij de renners vragen te stellen zoals ‘Heb jij je zonnebril nu niet verkeerd op?’ Of ‘Vind je het niet erg dat je wielertruitje vuil is?’”

Maar dat is niet het enige aan die dag dat Anja is bijgebleven. “We mochten de koers ook volgen in een volgwagen. Toen we dachten dat het nog vijftien minuten was voor de doortocht van het peloton, wilden Siska en ik de weg oversteken. Bleek het geen vijftien minuten maar vijftien secónden te zijn! Echt, ik ben blij dat we dit nog kunnen navertellen”, lacht Anja.

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems

Bio van Siska Schoeters en Cathérine Vandoorne