.
Andy Samyn
donderdag 22 september 2022

Andy Samyn: “Plots stond ik zelf tussen die bekende gezichten”

Hij werd plots een superster

Toen de platenfirma van Get Ready een ideaal nummer had gevonden voor Andy Samyn, de kleine broer van Jimmy Samyn, was het een beetje alle hens aan denk. Jimmy nam zijn kleine broer meteen mee naar de platenfirma en Andy moest het nummer op korte tijd aanleren.

Dat kon met veel behulp van zijn mama die werd ingeschakeld om Andy te begeleiden. “Mama was streng en Andy moest heel vaak herbeginnen. Hij zong altijd ‘mooische meische’ in plaats van ‘mooiste meisje’. Voor we dat eruit hebben gekregen”, lacht Jimmy in Dag Allemaal.

Het nummer werd meteen een hit en Andy duwde zelfs zijn broer van de nummer 1 positie. Meer dan 18.000 exemplaren wist Andy van ‘Boem Boem Boem’ te verkopen.

Van de ene dag op de andere werd Andy zowaar een superster in Vlaanderen en stonden er overal gillende meisjes en camera’s op hem te wachten.

“Je snapt dat eerst niet. Ik zat ineens backstage tussen al die bekende gezichten die ik kende van tv. Will Tura, wow! Maar als ik oude videobanden bekijk, zie ik mezelf heel snel evolueren. De angst om op een podium te staan verdween snel.”

Bio van Andy Samyn

Meer Over:

Andy Samyn