.
Andy Samyn
zondag 23 oktober 2022

Andy Samyn gepest: “Aan Get Ready te danken”

Nu is het geen taboe

Pesten op school, pesten op het werk, Andy Samyn mag dan wel drie jaar lang een fantastische tijd hebben gehad als zanger en kindsterretje, het heeft in ieder geval ook grote gevolgen gehad voor zijn leven nadien.

Andy kon maar niet begrijpen dat mensen en kinderen zo gemeen voor iemand konden zijn. Dat zelfs sommige leerkrachten meededen aan de pesterijen, dat ging er al helemaal niet in.

“Die pesterijen hadden ook veel te maken met de verhalen die toen over Get Ready verschenen”, begint Andy in Dag Allemaal. “Onze ongevraagde outing dus”, vult Jimmy aan. “Het is ondertussen een kwarteeuw geleden, hé. Intussen is de maatschappij veel opener geworden op dat vlak, het is niet meer zo’n taboe.”

Jimmy kwam dat pas allemaal later te weten dat zijn broertje zoveel moeilijkheden en pesterijen ondervond op school en op het werk. Hij had oprecht veel compassie met hem toen hij dat vertelde.

De broers zien elkaar nog regelmatig, al is het niet altijd eenvoudig omdat zij en de 2 andere broers nog behoorlijk ver uit elkaar wonen. “Maar we hebben nog altijd allemaal een goede band met elkaar, en dat is het allerbelangrijkste.”

Bio van Andy Samyn

Meer Over:

Andy Samyn