.
Andy Samyn
zaterdag 17 september 2022

Andy Samyn: “Ik was zo bang toen ik daar stond”

Het werd hard werken voor hem

Als jongetje van 9 jaar pakte hij zowat heel vrouwelijk Vlaanderen in met zijn nummer ‘Boem’. 24 jaar later doet Andy Samyn het weer. Hij zong nog één keer zijn grote hit op het podium van ‘Tien Om Te Zien’ en opnieuw wist hij iedereen in te pakken.

Andy Samyn is het jongere broertje van zanger Jimmy Samyn, die we allemaal kennen van bij Get Ready! Het was dan ook dankzij de groep dat er aan Andy werd gedacht voor een single te lanceren.

“Get Ready! Zat bij dezelfde platenfirma als The Backstreet Boys. Nick Carters jongere broer Aaron werd toen ook met succes gelanceerd, en op een dag zei onze manager dat hij een demo had voor Andy?”

De platenfirma wist dat Andy graag zong en danste en polste dan ook graag bij grote broer Jimmy of hij er niet mee aan de slag zou willen. “Ik weet nog dat ik bij ons grootmoeder in mijn pyjama naar een kinderprogramma zat te kijken toen Jimmy mij kwam halen en zei dat ik mee moest komen.”

“Ik zie mij daar nog staan voor dat hek van het kantoor in Dilbeek, met een klein manneke van negen jaar aan mijn hand die bang was. We kregen de tekst mee naar huis en ons moeder werd ingeschakeld om Andy dat aan te leren. Ze was toen heel streng voor hem.”

Bio van Andy Samyn

Meer Over:

Andy Samyn