.
News Image

Andrei Lugovski krijgt veel steunberichten

De zanger vecht al een maand voor zijn leven.


Voor veel mensen was het ongetwijfeld een donderslag bij heldere hemel toen ze vernamen dat Andrei Lugovski in levensgevaar verkeert. De zanger werd, voorlopig om onduidelijke redenen vergiftigd.

Het laatste bericht van Andrei Lugovski of Facebook dateert van 31 december 2017. Daarin schreef hij: Dag allemaal ik ben beetje van de wereld bol Verdwenen neemt u mij niet kwalijk het was nodig en nog altijd nodig maar ik wil toch jullie allemaal een zeer fijn eindejaar’s wensen toewensen met heel veel gezondheid liefde en leuke momenten in 2018 bedankt voor mooie jaar een beste vrienden en fans.

Ondertussen kreeg hij al vele steunberichten om hem beterschap te wensen. Sommige mensen branden zelfs een kaarsje om hem te steunen.



De zanger, die op 26 februari 1983 werd geboren in het Wit-Russische Minsk nam deel aan de muziekwedstrijd Idool in 2007. Hij behaalde er een knappe derde plaats. De jongeman begon zich steeds beter verstaanbaar te maken in het Nederlands en hij deed hier heel veel moeite voor. De mensen wisten daardoor niet alleen zijn zangkwaliteiten te waarderen, maar tijdens en na zijn optredens ontstond er spontaan een staande ovatie.

Vorig jaar, op 4 november vierde hij in De Kaasboerin al zijn 10-jarige carrière in aanwezigheid van een aantal collega-artiesten. Dit jaar zou de viering nog groter worden en op 10 maart mocht ook zijn live band niet ontbreken in zijn eigen Oostende, waar dit grootse spektakel in het Casino Kursaal zou plaatsvinden. De eerste zorg op dit ogenblik voor de sympathieke zanger is om nu vooral deze levensstrijd te winnen!



Andrei Lugovski begon zijn carrière met een klassiek Italiaans repertoire. Later maakte hij een mooie mix van zowel pop als opera. Andrei werkte met tal van artiesten samen, zoals Will Tura, Dana Winner, Marjan Berger, Christoff, Richard Clayderman en Johnny Logan om er een aantal te noemen.

In 2009 bracht hij z’n eerste album My World uit, gevolgd door “Passione in 2010, “Incanto in 2012 en Reason to Believe in 2014. Van de eerste drie werd er nog een mooie Cadeaubox uitgebracht.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Andrei Lugovski

Meer Over:

Andrei Lugovski