.
News Image

André Brasseur ontvangt ereprijs op D6bels Music Awards

Opnieuw krijgt André Brasseur een award.


Gisteren mocht André Brasseur op de tweede editie van de D6bels Music Awards, de muzikale awardshow van de RTBF, de prix d'honneur in ontvangst nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een artiest om een opmerkelijke carrière te bekronen. Vorig jaar mocht Arno deze award in ontvangst nemen.

Iedereen die de 20ste eeuw bewust heeft gemaakt, moet zeker ooit André Brasseur (°1939) gehoord hebben. Zijn nummers kregen overvloedige airplay en waren in heel Europa populair als generiekmuziek voor radio- en televisieprogramma’s. Zijn grootste hit ‘Early Bird Satellite’ (1965) was een internationale millionseller.

Dankzij het platenlabel sdban, dat na al die jaren André's muziek terug uitbracht op de compilaties Funky Chicken en André Brasseur – Lost Gems From The 70’s, was hij na al die jaren terug te vinden in de de platenwinkels, op de podia en de radio.

Dat de tijd rijp is voor André Brasseur om een geheel nieuwe generatie aan te spreken met zijn Hammond orgel is nu wel meer dan duidelijk. Hij tourde het afgelopen jaar doorheen heel het land met zijn nieuwe band, met als absoluut hoogtepunt zijn show op Pukkelpop vorige zomer.

Ook de awardshow zou niet compleet zijn zonder een optreden van de man, hij bracht dan ook zijn grootste hit 'Early Bird Sattellite' live met zijn band.



Ook in het komende jaar zal er nog muziek van André Brasseur verschijnen. Onder andere op de compilatie 'Funky Chimes', opvolger van de 'Funky Chicken'.


Bio van André Brasseur

Meer Over:

André Brasseur