You are here

André Brasseur in CC Asse én nieuw album op komst!

13/09/2017 11:00-

16 september is levende legende Andre Brasseur te gast in CC Asse

De koning van het Hammondorgel toert al een tijdje met een jonge en straffe begeleidingsgroep met muzikanten van o.a. Daan, Isolde et Les Bens, De Mens en Lady Linn. Jan Delvaux journalist en oprichter van Belpop Bonanza vertelt vooraf het levensverhaal van Brasseur. Tickets via www.ccasse.be, 02/456.01.60 en aan de balie van het CC.

Tijdens het maken van hun Belpop Bonanzashows ontwikkelden Jan Delvaux en Bobby Ewing een zwak voor de vergeten helden van de Belpop. Die artiesten willen ze een ultiem en uniek eerbetoon geven. Geen beeldje op de kast of een diploma aan de muur. Nee, de oude gloriën krijgen een concertreeks!

De eerste topper die ze met succes terug in de kijker zetten is André Brasseur (“Early bird”, “Big Fat Spiritual”) Onze landgenoot is een absolute topper. De Hammond virtuoos heeft met “Early bird” een wereldhit op zijn naam staan, is de chouchou van James Brown en Claude François en speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Zijn straffe instrumentale nummers trekken in zijn plaats Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer.

De terugkeer van deze topper is 1 van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier.

En het beste moet nog komen voor de 77 jaar oude virtuoos. Want eind september brengt de man een nieuw album uit! Het eerste in bijna 20 jaar.

Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal.

De band:
Dirk Jans (drums - De Mens)
Ben Van Camp (gitaar - Isolde et Les Bens)
Ben Brunin (bas - Isolde et Les Bens, Vive La Fête en Kenji Minogue)
Jo Hermans (trompet - Daan, Liefde Voor Muziek, Score Man)
Wietse Meys (sax - Liefde Voor Muziek, Lady Linn)

Pre-concert dinner:
Vanaf september kun je je bezoek aan het CC combineren met een pre-concert dinner. Voor mensen die rechtstreeks van hun werk naar het CC komen, geen zin hebben om te koken of gewoon zin in iets lekkers hebben?
Adam Meysman, kok en tevens uitbater van de foyer Het Cultuurcafé, kan bogen op een jarenlange ervaring als traiteur en brasserie-kok. Momenteel genieten de artiesten al van Adams culinaire kunsten.
Elke lunch heeft trouwens een link met het concert of de voorstelling die je nadien bijwoont.

Zaterdag 16 september: André Brasseur & band:
- Minestronesoep
- Varkenswangen met donkere Leffe en krokante kroketjes
- Gestoomde kabeljauw met een infuus van geuze met duchesse

Reserveren kan via info@cultuurcafeasse.be. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 15. De volledige lijst met pre-concert dinners vind je op www.ccasse.be.
Wil je graag op andere dagen iets eten in de foyer, dan kan je via hetzelfde emailadres reserveren en overleggen omtrent tijdstip en aantal personen.

(l.t.)

Meer nieuws over:

André Brasseur

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van André Brasseur