.
News Image

An Miller speelt maatschappelijke rol in #hetisingewikkeld

Lien uit #hetisingewikkeld zou iedereen kunnen kennen.


An Miller geeft in #hetisingewikkeld gestalte aan het personage Lien. Eigenlijk is dit een probleem dat wel vaker voor komt in de maatschappij.

Wij hadden een leuke babbel met de actrice:Leuk om je nog eens te zien en zeker in zo een prominente rol. Hoe voelt dat?

Dat was heel leuk om te doen. Ik ben zeven jaar aan NT Gent verbonden geweest maar dat is nu afgelopen. Omdat de samenwerking met dat theater werd beëindigd kon ik iets anders gaan doen en plots kwam #hetisingewikkeld op mijn pad en heb ik deelgenomen aan de auditie. Het klikte direct met Lenny en met Ben, dus was ik onmiddellijk verkocht. Theater deed ik heel graag omdat je daar het gevoel hebt dat je alles echt meemaakt. Bij film of tv is het helemaal anders. Als je een kleine rol hebt kom je toe, doet je je ding en denk je bij jezelf van dit of dat had ik beter kunnen doen. Hier ben ik van in het begin betrokken geweest. Je bent daar iedere dag en we hadden een leuke ploeg. Het geeft me de indruk alsof dit het tofste theater is dat ik ooit heb gedaan.Hoe zou je het karakter van Lien omschrijven?

Ik denk dat het een vrouw is zoals er duizenden rondlopen. Iemand die haar werk zo goed mogelijk doet, voor de kinderen zorgt, haar huishouden in orde probeert te houden en haar man graag ziet. Op het moment dat ze voelt dat er een kink in de kabel zit blijft ze niet bij de pakken zitten. Het is een ondernemende vrouw, iemand met peper in haar gat en die het nodig heeft om te leven.Wat vind je van het verhaal?

Ik ken wel wat mensen in mijn omgeving die gescheiden zijn of aan het scheiden zijn, dus het is erg uit het leven gegrepen. Maar het tofste in mijn ogen is dat je beide kanten van het verhaal hoort. Het is heel evenwichtig. Ik vind ook nog steeds dat een vrouw sneller op haar vingers wordt getikt dan een man, dus daarom vond ik het belangrijk om dit te kunnen vertellen. Vaak ligt de fout bij beiden.Wat vond je van het sociale media gegeven?

Dat is eigenlijk een gegeven dat mij vreemd was. Daar heb ik echt aan moeten wennen. Ik kon echt geen selfies maken (lacht). Aan het verhaal geeft dit wel een meerwaarde. Hoe ga je daarmee om en wat zeg je naar de buitenwereld toe? Hoe eerlijk ben je en tegenover je kinderen? Wat zeg je of wat niet? Dat zijn allemaal interessante vragen die je je kunt stellen.Tekst: Vincent De Coninck


Download onze app voor Android of iOS

Bio van An Miller

Meer Over:

An Miller