.
Wannes Lacroix
vrijdag 24 september 2021

Zo kwam Wannes Lacroix bij 'Thuis' terecht

Hij werd ooit tweede bij 'The Voice Van Vlaanderen'

Het seizoen van 'Thuis' is nog maar pas begonnen of er is al een heuse leegloop aan de gang van personages die verdwijnen uit de reeks. Maar personages die verdwijnen betekent ook dat er heel wat nieuwe personages kunnen bijkomen. Een van die nieuwe personages wordt gespeeld door Wannes Lacroix.

Wannes kunnen we kennen uit ‘The Voice Van Vlaanderen’ waar hij verloor van Ibe. “Natuurlijk stak het dat ik de finale heb verloren. Maar dat vervelende gevoel verdween snel omdat ik werd geboekt voor optredens. Tot die vervelende lockdown kwam tenminste.”

Wannes die al wat acteerervaring had in series als ‘Lolly Lolbroek’ of musicals als ’14-18’ had de smaak te pakken en wilde meer kunnen acteren. Daarom ging hij auditie doen voor 'Thuis' toen ze daar nieuwe gezichten zochten.

Maar er was ontzettend veel concurrentie en de rol werd niet zomaar in Wannes schoot geworpen. “In de vierde selectieronde klikte het plots met Ivana Noa, een andere kandidaat. Samen zijn we aangenomen om broer en zus te spelen, een tweeling. Maar omdat Ivana van Antwerpen is, en ik van Limburg hebben we onze tongval aan elkaar meten aanpassen”, lacht Wannes in Dag Allemaal.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Wannes Lacroix