.
News Image

Actrice Ann Ceurvels heeft corona

Actrice in quarantaine.


In ‘De Zevende Dag’ vertelde actrice Ann Ceurvels zondagochtend dat ook zij ook besmet werd met het nieuwe coronavirus. De actrice weet ondertussen al een week dat zij ziek is.



In ‘De Zevende Dag’ vertelde Ann Ceurvels over haar symptomen. De actrice wat uiteraard niet in de studio te gast, maar deed haar uitleg van thuis uit. “Mijn stem draagt nog niet zo ver”, verontschuldigde Ann zich bij de start van het interview. “Je kan mij misschien nog niet zo goed verstaan, maar ik doe mijn best. Bij mij is alles gestart op mijn stem en mijn ogen, waar ik al enkele weken last van had. Vorige zondag begon alles te veranderen met extreme vermoeidheid en heel veel pijn in mijn spieren. Meteen zei mijn huisarts ‘niet twijfelen, luisteren naar je lichaam’. Ik kreeg Paracetamol voorgeschreven, kreeg een hoestsiroop voor een hele droge hoest. Ik had geen keelpijn van een keelontsteking, maar wel een droge hoest”, vertelt Ann met zwakke stem.

De actrice is niet getest door haar huisarts. “Ik heb elke dag contact met mijn huisarts, iets wat ik iedereen kan aanraden. Mijn huisarts liet er geen twijfel over bestaan dat het om Covid-19 ging. Volgens mijn huisarts had het gewoon geen zin om naar het ziekenhuis te gaan of mij te laten testen, de symptomen waren overduidelijk. “

Ann is niet alleen ziek, er spookt ook één en ander in haar hoofd: angst. “Mensen zeggen dat het ‘maar’ een griepje is, dit voelt écht niet als zomaar een griepje. Die factor angst is er zeker één van. Ik ben maandag eerlijk gezegd gestopt het nieuws volgen. Het nieuws werd voor mij ook gefilterd. Maandag en dinsdag heb ik niet echt bewust meegemaakt, die heb ik vooral slapend doorgebracht. Die angst is héél reëel. ‘Wat als het erger zou worden?’. De huisarts zei dat het ook een test van mijn weerstand is.”

Ann zit nu thuis veilig en wel in quarantaine, maar de actrice beseft dat zij met heel wat mensen in contact is geweest, onder andere met heel wat leerlingen in scholen. “Ik zie heel wat cliënten in mijn praktijk, ik ben op heel wat scholen geweest. Dat is ook wel door mijn hoofd gegaan. Ik kan de klok niet meer terugdraaien. “



De actrice haalde in ‘De Zevende Dag’ aan dat mensen best doen wat ze moeten doen: onder andere afstand houden.

Bio van Ann Ceurvels

Meer Over:

Ann Ceurvels