.
Ann Ceurvels
vrijdag 11 augustus 2023

Ann Ceurvels: “Je spreekt op voorhand af wie wint” 

Ze heeft lang competitie gedaan 

We kennen Ann Ceurvels vooral als actrice uit reeksen als ‘Familie’, ‘Windkracht 10’ en Flikken. Maar het had niet veel gescheeld of Ann was bekend geworden in de schermsport.

Eerst deed ze aan scenisch schermen, maar ze ging al snel over naar de bekende vechtsport met echte floretten of degens.

“Vooral de fysieke tegenstelling daarvan sprak me meteen aan. Kracht zetten in je benen en tezelfdertijd je bovenlichaam soepel houden. Dat masker fascineerde me ook danig, het gaf mij een gevoel van isolatie en zorgde op zijn beurt voor rust”, citeert Primo Ann in Menzo.

Ann heeft de sport zo’n 6 jaar beoefend en deed die 6 jaar aan competitieschermen. Dat gebeurde vooral voor de start van bepaalde kampioenschappen of openbare evenementen.

“Op voorhand spreek je dan af wie wint. Omdat ik de choreografie in elkaar stak, was ik dat meestal. Een goeie schermer moet vooral over een stevige dosis concentratie beschikken. Dat is niet meteen iets dat je snel aangeleerd krijgt, maar zo’n schermmasker helpt wel om je focus te behouden.”

Bio van Ann Ceurvels

Meer Over:

Ann Ceurvels