.
News Image

Acteur Wim Opbrouck gaat koken

Is hij een even goede kok als acteur?
Vanaf maandag 14 september 2015 verwelkomt Sofie weer een nieuwe gast in haar keuken. “Een geweldige gast, een zanger, acteur en ook artiest, maar vooral een beetje een knuffelbeer”, zo omschrijft Sofie haar nieuwe gast in De Keuken van Sofie: Wim Opbrouck. En het wordt nog beter voor Sofie want wanneer Wim niet op de planken van het theater of op een filmset staat, is de kans groot dat hij in de keuken achter de kookpotten vertoeft.

Op de dag van grootmoederskeuken wil Wim graag typische bomma’s puree met worst en jus die liefst van al in een kuiltje midden in de puree wordt gegoten. Tussen het kokerellen door vertelt Sofie dat ze, net als Wim, West-Vlaamse roots heeft. De twee tv-gezichten met West-Vlaamse afkomst verliezen zich meteen in een gesprek over het West-Vlaamse accent en… tafellinnen. Wim: “Ik ben bezeten van tafellinnen. Van die stroken in riet of leder, daar eet ik niet op. Dat gaat nu raar klinken he, maar wat je moet koesteren, is het tafellaken dat vuil wordt.”

Op dinsdag 15 september wil Sofie een gerecht maken met ingrediënten die Wim niet lust, maar haar souschef van de week blijkt alles te lusten. Daarom kiest Sofie voor klassiekers waarvan Wim vindt dat ze veel te vaak slecht worden bereid: een simpele croque monsieur en een bloemkoolsoepje. Op woensdag is het tijd voor het lievelingsgerecht, maar ook dat is moeilijk voor Wim aangezien hij heel veel graag eet. Aangezien hij zelfs een rookkamer heeft om zelf zijn vis te roken, kiest Sofie voor ‘saumon à l’oseille’ of gebakken zalm met zuring en patatjes.

Donderdag trekken Sofie en Wim naar de Marokkaanse keuken en bereiden ze kwartels en geroosterde patatjes met ras al hanout, een kruidenmix die Wim overal op zou strooien. Ten slotte ontdekt Sofie dat Wim houdt van brood en banket in het weekend en van alle gerechten die in een korst zitten. Daarom sluiten de twee (ex-)West-Vlamingen de week af met een zelfgemaakt notenbrood, zelfgemaakte gehaktbroodjes én een lekker vissoepje met croûte. Een groot applaus waard volgens Wim, die met veel nieuwe kooktips De Keuken van Sofie verlaat.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 14/09: Op Grootmoeders wijze - Worst met appelmoes en bomma's puree.
Op dinsdag 15/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Croque monsieur soufflé met gezouten spek, compté en een eenvoudig bloemkoolsoepje.
Op woensdag 16/09: Lievelingsgerecht - Gebakken zalm met zuring en patatjes opgebakken met citroengras.
Op donderdag 17/09: Op reis - Kwartels met gebakken citroen en geroosterde patatjes met ras al hanout.
Op vrijdag 18/09: Goe weekend - Notenbrood, zelfgemaakte gehaktbroodjes en vissoepje.