.
Yvan Guilini
zaterdag 13 juni 2020

74-jarige Yvan Guilini doorbreekt stilte na 25 jaar

Nieuwe single en album.


Yvan Guilini, bij het grote publiek bekend van zijn wereldhit Winter Memories, begint aan een nieuwe fase in zijn carrière.

Na een rustperiode van meer dan 20 jaar herneemt Yvan Guilini zijn passie voor muziek. Componeren zit deze rasechte melodiemaker in het bloed. De afwerking van zijn producties zijn wereldklasse en dat zal te horen zijn op zijn nieuwe album dat in het najaar zal verschijnen op CD. Als voorbode verschijnt er een eerste digitale single gevolgd door een videoclip.

“Mélancolie” een commerciële, instrumentale song met een zeer sterke melodie zoals we de muziek van Yvan Guilini kennen. Muziek recht uit het hart om bij weg te dromen. Mélancolie heeft alles in zich om Winter Memories op te volgen.

Na een rustperiode van zo’n 20 jaar zet Hammondvirtuoos Yvan Guilini zich terug aan het klavier. Zijn passie voor muziek en het instrument is terug. Trouw aan de stijl en traditie van vroeger heeft hij een show uitgewerkt waarin de legendarische Hammond B-3 en zijn synthesizers centraal staan. Op de playlist staan zowel nieuwe songs als klassiekers.

1976 werd het jaar van zijn commerciële doorbraak. In België alleen al gingen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. Het album verkocht in België meer dan 50.000 exemplaren. Winter Memories was een instant big hit. Gevolgd door o.a. Romantica, Prelude de la mer, L’inconnu, Long time ago, Jet fly me to Japan - zomerhit 1986.

1977, Jazz Bilzen. Zijn performance op Jazz Bilzen leverde hem een wekelijks radioprogramma bij een nationale radiozender. Hij speelde er de muziek van de dag in zijn eigen interpretatie.

Radioprogramma bij BRT Radio 2. Yvan Guilini had gedurende 8 jaar zijn eigen radioprogramma bij Radio 2 (toen nog BRT). Op zaterdagochtend -net voor de BRT top 30- speelde hij er eigen songs en versies van grote hits van het moment.

Het begon met de Hammond orgel, maar het groeide uit tot opnames met symfonische orkesten tot 70 muzikanten. Het streven naar perfectie reflecteert zich in de hoogstaande kwaliteit van producties die Yvan Guilini naar voor brengt. De meester op de keyboard brengt gevoelsmuziek, recht uit het hart. Muziek om bij weg te dromen.

Op iTunes zijn er 3 albums met zijn grote successen te verkrijgen.

Bio van Yvan Guilini

Meer Over:

Yvan Guilini