.
News Image

Zuhal Demir roert in de potten

Sexy politica gaat koken op VTM.
In de week van 23 mei 2016 staat Sofie Dumont voor de laatste keer dit seizoen in haar keuken. Hulp krijgt ze ditmaal uit het parlement: Zuhal Demir, de NVA-politica met Turk-Koerdische roots, roert mee in de potten. Zuhal heeft een drukbezette agenda, waardoor uitgebreid koken er niet altijd in zit. Daarom vult ze samen met Sofie vijf dagen lang bokalen en opbergdoosjes met gerechten die ze makkelijk kan meenemen voor onderweg.

Op maandag 23/05 eert Zuhal de keuken van haar moeder. Die had veel monden te vullen, want de politica komt uit een nest van vijf kinderen. Zuhal leert Sofie één van haar moeders Turks-Koerdische specialiteiten kennen: karniyarik of gevulde aubergines.

Dinsdag 24/05 gaat Sofie traditiegetrouw aan de slag met ingrediënten die haar gast niet graag eet. Omdat Zuhal werkelijk àlles lust, gooit de chef het deze keer echter over een andere boeg: ze trakteert Zuhal op een ‘on the go’-ontbijt met havermout en een lunch met varkensvlees en veel groentjes. “Zomer in een potje”, besluiten de dames.
Scampi’s, avocado en asperges: dat zijn Zuhals favorieten. Op woensdag 24/05 combineert Sofie de drie ingrediënten in een verse salade. Zo zorgt ze voor een ideale meeneemlunch, die Zuhal kan binnenspelen na haar wekelijkse jogsessie.

Donderdag 25/05 reizen Sofie en Zuhal in gedachten naar Italië. Zuhal groeide in Genk op tussen de Italiaanse gemeenschap en leerde daar hun keuken erg appreciëren. Het duo vult weckpotten met pomodore soep, pasta en groentjes. Daarbij drinken ze een Apérol Spritz, een aperitiefje dat Zuhal niet via Italianen leerde kennen, maar via een collega.
Met haar Turks-Koerdische roots mag het niet verbazen dat Zuhal een echte zoetekauw is. De week wordt op vrijdag 26/05 daarom afgesloten met een flinke portie zoetigheid: een koude sabayonsorbet met mango en aardbeien.

OP HET MENU
Op maandag 23/05: Turkse gevulde aubergines
Op dinsdag 24/05: ontbijt en lunch voor onderweg
Op woensdag 25/05: salade met gefrituurde scampi’s, avocado en asperges
Op donderdag 26/05: pomodore soep met pasta en groenten
Op vrijdag 27/05: sabayonsorbet met mango en aardbeien

Bio van Zuhal Demir en Sofie Dumont